Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisani ugovori za podršku razvoja neprofitnih organizacija
Potpisani ugovori za podršku razvoja neprofitnih organizacija PDF Ispis E-mail

03.12.2019.

 

Danas je u Ministarstvu privrede Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019. godinu.

Ugovore su potpisali ministar privrede Mensad Arnaut i predstavnici četiri neprofitne organizacije s područja ovog kantona.

U proteklom periodu, Ministarstvo je raspisalo javni poziv za dostavljanje prijedloga zahtjeva za finansiranje iz Programa utroška sredstava Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za podršku razvoju neprofitnih organizacija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019. godinu. Sredstva su planirana u budžetu za 2019. godinu i po planu i programu određen je iznos od 15. 000 KM.

„Na javni poziv mogli su da se prijave neprofitne organizacije i druga udruženja kao što su: Udruženje poslodavaca, Privredna komora, Obrtnička komora i Udruženje Stari zanati. Komisija je utvrdila da četiri aplikacije koje su pristigle nakon javnog poziva ispunjavaju uslove koji su traženi tako da je izvršena raspodjela sredstava. Tri neprofitne organizacije, tačnije Udruženje poslodavaca, Obrtnička komora i Privredna komora u ovom projektu dobili su po 4. 000 KM, a Udruženje Stari zanati 3. 000 KM. Danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa iznosom koji je ministarstvo moglo izdvojiti i nadam se da ćemo u narednom periodu ići na povećanje sredstava“- izjavio je ministar Mensad Arnaut.

03.12.19-ugov

Planiranim sredstvima će se sufinansirati opstojnost udruženja kao i obaveze iz radnopravnog statusa uposlenih u udruženjima. Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Ministarstvo za privredu su s tim ciljem pružili podršku za poboljšanje uslova za rad neprofitnih organizacija na području našeg kantona.

„Ovo je prvi put da je Udruženje Stari zanati dobilo finansijska sredstava. Obzirom da mi radimo i djelujemo u okviru Obrtničke komore, ova sredstva će nam koristiti za opstanak i rad udruženja, a koristit će i obrtnicima u Obrtničkoj komori. Pokušat ćemo iskoristiti ova sredstva za stvaranje novih poslova za naše zanatlije u ovom gradu, te da udruženje bude aktivnije, jer mi imamo dosta ideja, ali nemamo sredstava da ih ostvarimo. Dobili smo 3.000 KM, zadovoljni smo i nama je bitno da možemo izmiriti tekuće obaveze. Mi radimo volonterski i borimo se da nešto pokrenemo, pa nam je drago da je podržana naša ideja koju smo prezentirali gradonačelniku Grada Goražde Muhamedu Ramoviću o izletištu „Gubavica“ – istakao je predsjednik Udruženja „Stari zanati“ Grada safet Efendić.

 

03.12.19 - 2 ugovori

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9