Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 8.redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde
Održana 8.redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

16.12.2019.

esv 16.12.19-1

Na početku sjednice razmatrana je Informacija o stanju industrijskih zona na području BPK Goražde. Generalan zaključak je da se trebaju razvijati i industrijske zone u preostale dvije lokalne zajednice, te iskoristiti sve moguće kapacitete za otvaranje novih industrijskih pogona. Zaključeno je da se trebaju i uređivati postojeće industrijske zone, te stvarati što bolje uslove za poslovanje unutar industrijskih zona.

U nastavku sjednice Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde razmatralo je Informaciju efektima i realizaciji kreditne linije sa „BBI“ bankom.

Zaključak je da je do sada odobren veliki broj kredita za privredne subjekte i obrtnike, da su sredstva veoma povoljna, te da je ostalo još sredstava na rapolaganju, kao i da Vlada BPK Goražde redovno isplaćuje subvenciju dijela profitne marže od 2%.

esv 16.12.19-2

 

Razmatrana je i informacija o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području BPK Goražde.

Zaključak po ovoj tački dnevnog reda je da se treba uraditi analiza efekata ulaganja u poljoprivredu i ruralnu infrastrukturu, te stimulisati i one poljoprivrednike koji drže manji broj grla stoke, kako bi se stimulisala održivost ljudi koji žive na selu.

Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde je razmatralo Informaciju o dodjeljenim koncesijama i efektima od koncesija. Zaključak je da se nije zadovoljno sa iznosom koji je naplaćen od korištenja resursa koje su date putem koncesije, te da u narednom periodu treba voditi aktivnosti na iskorištenje rude gipsa na lokalitetu Presjeka, eksploataciju kamena na lokalitetu „Međugradi“, kao i druge potencijalne lokalitete.

Na kraju sjednice razmatran je i Finansijski plan Službe za zapošljavanje BPK Goražde za 2020.godinu, te su doneseni određeni zaključci u cilju bolje iskorištenosti srestava predviđenih za aktivnu politiku zapošljavanja.

esv 16.12.19-3

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21