Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U MINISTARSTVU ZA PRIVREDU POTPISANI UGOVORI ZA PODRŠKU PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA ZA 2019. GODINU
U MINISTARSTVU ZA PRIVREDU POTPISANI UGOVORI ZA PODRŠKU PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA ZA 2019. GODINU PDF Ispis E-mail

14.01.2020.

Za razvoj privatnog sektora obezbijeđena sredstva u iznosu

od 50.000 KM

 

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mensad Arnaut potpisao je danas ugovore sa privatnim poduzetnicima, korisnicima sredstava za sufinansiranje projekata po „Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde“ za 2019.godinu.

Vrijednost programa koji ima za cilj  pružanje podrške razvoju privatnog sektora kako bi se stvorili uslovi za zapošljavanje, rast i razvoj privatnog sektora i unaprjeđenje privredne strukture Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je 50.000 KM,  a ugovore je potpisalo osam poduzetnika.

„Ministarstvo je utvrdilo kriterije i pravilnik o raspodjeli tih sredstava, raspisalo javni poziv i na taj javni poziv aplicirali su privatne firme i preduzeća koja su ispunjavala uslove. Osam privatnih društava je potpisalo ugovore i dobili su sredstva u iznosima od 5.000 KM do 11.000 KM.

Mislimo da Vlada i resorno ministarstvo na ovaj način daju potporu i poticaj ovim firmama kako bi obnovili i zanovili svoju proizvodnju te doprinijeli većem zapošljavanju radnika“-ističe ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24