Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Javni poziv svim privatnim kompanijama za dostavljanje projektnih aplikacija koje direktno pomažu u borbi protiv posljedica COVID 19.
Javni poziv svim privatnim kompanijama za dostavljanje projektnih aplikacija koje direktno pomažu u borbi protiv posljedica COVID 19. PDF Ispis E-mail

 

27.04.2020.

 

U svjetlu vanrednih okolnosti izazvanih pandemijom Korona virusa (COVID 19), obavještavamo vas da je njemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj u okviru Developpp.de programa otvorio javni poziv svim privatnim kompanijama za dostavljanje projektnih aplikacija koje direktno pomažu u borbi protiv posljedica COVID 19.

Projekti mogu biti finansirani u iznosu od 200 hiljada eura, a prioritet će svakako biti na projektima u sektoru zdravstva, ali i onim koji smanjuju ekonomske posljedice (zadržavanje radnih mesta) u bilo kojoj industriji. Imajući u vidu potrebu za brzom reakcijom proces selekcije je u određenom dijelu pojednostavljen, a uslovi za učešće olakšani:

ü  Smanjeni su kriterijumi za kompanije u smislu godišnjeg prometa (najmanje 400.000 EUR)

ü  Omogućeno je finansiranje i osnovne djelatnosti preduzeća (tzv. Core business)

ü  Postoji mogućnost finansiranja i do 100% vrijednosti projekta.

Poziv je otvoren do 30.09.2020. i aplikacije se mogu poslati u bilo kom momentu u ovom periodu. Više detalja o samom pozivu mogu se pronaći na sljedećem linku:

https://www.developpp.de/en/covid19/

Pozivamo vas da se bliže informišete o detaljima ovog poziva kao i da pošaljete poziv i obavijestite privatne kompanije u Vašem gradu/ općini o ovoj mogućnosti.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12