Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti SVEČANO OTVORENA XIV PO REDU MANIFESTACIJA ''DANI MEDA I LJEKOVITOG BILJA ŽIVJETI S PRIRODOM GORAŽDE 2020.“
SVEČANO OTVORENA XIV PO REDU MANIFESTACIJA ''DANI MEDA I LJEKOVITOG BILJA ŽIVJETI S PRIRODOM GORAŽDE 2020.“ PDF Ispis E-mail

25.09.2020.

 
 

U organizaciji Udruženja uzgajivača medonosnog, aromatičnog i ljekovitog bilja “Facelija“, danas u Goraždu svečano je otvorena XIV po redu manifestacija ''Dani meda i ljekovitog bilja Živjeti s prirodom, Goražde 2020.“  koja je, zahvaljujući naporima i zalaganju članova ovog Udruženja, ali i mnogobrojnim sponzorima poprimila karakter tradicionalne manifestacije.

''Dani meda i ljekovitog bilja'' je manifestacija međunarodnog karaktera, a kako su istakli organizatori, učešće na ovogodišnjem Sajmu zbog situacije izazvane pandemijom Koronavirusa, uzeo je nešto manji broj izlagača. U udruženju ''Facelija'' naglašavaju da je cilj okupiti što više izlagača na sajmu meda, razvijati ovu manifestaciju koja bi u perspektivi trebala trajati i duže.

Čast da svečano manifestaciju proglasi otvorenom pripala je gradonačelniku dr.sci. Muhamedu Ramoviću koji je ovom prilikom naglasio važnost iste, te ukazao na ulogu pčelarstva u društvu.

U sklopu svečanog programa kao i prethodnih godina prisutni su se prisjetili lika i djela publiciste, novinara i pčelara Nijaza Abadžića koji je dao ogroman doprinos kada je u pitanju pčelarstvo, a koji je poznat po emisijama ''Zelena panorama'', ''Živjeti s prirodom'' i drugim,  nako čega je održano edukativno-stručno predavanje dr. Kenana Kanlića, a u okviru programa manifestacije organizovan je šahovski turnir, te foto izložba ''Naš osmijeh je naša snaga''.

Tokom dana posjetioci će na platou goraždanskog Centra za kulturu imati priliku obići prodajne štandove na kojima su izloženi med i proizvodi od meda, te razne vrste ljekovitog bilja.

Svečano otvaranje privredno-kulturne manifestacije ''Dani meda i ljekovitog bilja Živjeti s prirodom Goražde 2020.“ svojim nastupima uveličali su profesori i učenici OMŠ ''Avdo Smailović'' iz Goražda.

 
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12