Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana druga edukacija na temu: „Novi pravilnik o primjeni Zakona o porezu na dohodak“
Održana druga edukacija na temu: „Novi pravilnik o primjeni Zakona o porezu na dohodak“ PDF Ispis E-mail

08.10.2021.

ed 07 10 21 1

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde uz predavanje gosp. Milana Dmitrovića iz firme „Revicon“ d.o.o. Sarajevo u sklopu projekta „Edukacija poslodavaca sa područja BPK Goražde, jučer je održana druga u nizu edukacija na temu: „Novi pravilnik o primjeni Zakona o porezu na dohodak“.

Učesnici edukacije su se upoznali sa svim novinama novog pravilnika donesenog prije tri mjeseca.

Na edukaciji se govorilo o prihodima koji nepodliježu oporezivanju, svim oporezivim dohocima, primanjima odnosno prihodima, te drugim novinama.

Također, govorilo se integralnom oporezivanju plaća i drugih primanja zaposlenika, izmjenama kod oporezivanja raznih koristi zaposlenika, te primanjima koja se ne smatraju koristima zaposlenih.

ed 07 1 21 2

U drugom dijelu seminara govorilo se o ugovorima o djelu i autorskom djelu, privremenim i povremenim poslovima, menađerskim ugovorima, isplatama nerezidentima i primanjima iz inostranstva, te dohotku od imovine i imovinskih prava, dohotku od ulaganja kapitala, te godišnjoj poreznoj prijavi i ličnim odbicima, te obrascima propisani novim pravilnikom.

Udruženje poslodavaca BPK Goražde nastavlja sa edukacijama na druge teme da li na ovaj način ili putem online platforme zavisno od trenutne epidemiološke situacije.

ed 07 10 21 3

ed 07 10 21 4

ed 07 10 21 5

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20