Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisani ugovori s predstavnicima privrednih subjekata kojima su odobrena finansijska sredstva po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima
Potpisani ugovori s predstavnicima privrednih subjekata kojima su odobrena finansijska sredstva po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima PDF Ispis E-mail

25.12.2023.

potpis privreda 2023

MMinistar za privredu BPK Goražde Zijad Briga  danas je potpisao ugovore s predstavnicima privrednih subjekata kojim su odobrena finansijska sredstva  po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde za 2023. godinu, a saglasnost za potpisivanje ovih ugovora dala je Vlada BPK Goražde.

Sredstva za sufinansiranje projekata u iznosu od 84.000,00 KM odobrena su za 16 privrednih subjekata, kojim se na ovaj način  daje mogućnost za dalji privredni razvoj  kao i  stvaranje boljeg poslovnog ambijenta i uvjeta za novo upošljavanje.

Prema riječima ministra, Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo će  i u budućnosti nastojati pružati podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima, a kako je naglašeno ovom prilikom, u narednoj budžetskoj godini za ovu namjenu planirana su znatno veća finansijska sredstva.

„Pored ulaganja u industrijsku zonu na lokalitetu bivše kasarne „Goražde I“ gdje će poslovati više privrednih subjekata, u narednoj budžetskoj godini planirana su znatno veća sredstva za nove programe i projekte, te kreditne linije  kako bi smo  dali podršku privrednom razvoju jer investiranjem u privredu ujedno investiramo u razvoj BPK Goražde  i održivost svih institucija na ovom prostoru “-naglasio je ministar Briga.

Riječi zahvalnosti resornom ministarstvu na podršci i investicijama u privredu uputio je direktor kompanije „Yusri“ d.o.o. Nihad Ćulov.

„Aplicirali smo sa namjerom za proširenje proizvodnih kapaciteta.  Uspostavili smo pogone za obradu plastike a sada radimo pogone za obradu metala i ova podrška uz naše investiranje će omogućiti nabavku jedne neophodne mašine“-ističe Ćulov .

Sredstva koja su putem javnog poziva dodjeljena privatnim preduzećima i poduzetnicima kreću se od 5.000 do 6.000KM .

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9