Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home ESV Održana redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde
Održana redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

24.05.2012.

esv_bpk_24.05.12

 

 

Danas je održan redovni sastanak Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde na kojem je razgovarano o aktuelnim pitanjima iz njegove nadležnosti.

Pored Program rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za 2012. godinu koji je danas i usvojen,  na dnevnom redu našao se i zahtjev Udruženja pravobranilaca FBiH za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za organe uprave i sudske vlasti, kao i Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu BPK Goražde.

Donošenje Zakona o javno-privatnom partnerstvu ocijenjeno je kao veoma pozitivno jer će se angažovanjem javnog i privatnog kapitala otvoriti prostor za nova investiciona ulaganja.

- Potrebno je naći prave stvari u kojima će se uspostaviti javno- privanto partnerstvo, jer ukoliko se nađe, onda je to veoma povoljno. S jedne strane država će dati svoj doprinos, s druge strane to će biti neko ko nosi poslovnu inicijativu i u jednoj zajedničkoj saradnji koristiće se oni potencijali koji su nedovoljno iskorišteni i na jednoj i na drugoj strani, a u zajedničkom partnerstvu može se postići puno više – zaključio je predsjednik ESV BPK Goražde Ibro Mašala.

 

 

 

Što se tiče privrednih kretanja, zaključeno je da su potignuti pozitivni pomaci, obzirom da je na području našeg kantona, u posljednjih godinu dana, došlo do značajnog poboljšanja kada je u pitanju otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti

Naglašena je i potreba daljnje saradnje  i dijaloga sa Vladom BPK Goražde s ciljem donošenja kvalitetnih rješenja na poboljšanju životnog standarda na ovom prostoru.

 

esv_bpk24.05.12-1

 

 

Na kraju sastanka primljena je k znanju i informacija da je dosadašnji član ispred Sindikata Aziz Mujezinović zamjenjen novim članom Muhamedom Mašićem.

 

Sastanku su pored članova vijeća i sekretara Udruženja poslodavaca Adnana Bukve po određenoj tački dnevnog reda prisustvovali i kantonalni pravobranioc Mensur Delahmet, te predsjednice sindikata budžetskih korisnika i sudske vlasti Ermina Alić i Dina Karabegović.

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14