Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home ESV Održana sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde
Održana sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

16.05.2013

Preporuke u smjeru poboljšanja sveukupne situacije

 

Copy of IMG_1941

Ekonomsko-socijalno vijeće Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održalo je danas svoju redovnu sjednicu.

Na ovoj sjednici razmatrani su Izvještaj o radu Vade BPK Goražde za 2012.godinu, Izvještaj o izvršenju Budžeta za prva tri mjeseca 2013.godine  te mogućnosti unaprijeđenja rada i odnosa ovog Vijeća sa Vladom BPK Goražde.

Obzirom da naš kanton u finansijskom smislu dijeli sudbinu cijele Federacije Bosne i Hercegovine, članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća su na današnjem zasjedanju razmatrali mogućnosti kako i na koji način poboljšati  Budžet Bosansko-podrinjskog kantona. Prema riječima predsjednika Ibra Mašale, to je cilj svih struktura koji su u sastavu Ekonomsko-socijalnog vijeća.

„Vidjeli smo da se budžet ne ostvaruje u planiranom obimu, ali trebamo očekivati da će se to nadoknaditi u narednom periodu. Naše preporuke su u smjeru poboljšanja budžeta, a sa druge strane, potrebno je vidjeti da li je raspodjela budžeta u prethodnom periodu bila prema potrebama i socijalnoj pravdi. Situacija u našem kantonu je možda i bolja u odnosu na neke druge sredine, ali sigurno je da može biti puno bolja. Potrebno je da vidimo kako mi možemo svojim sugestijama tome doprinjeti, a to je interes svih u ovoj strukturi“- kazao je predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde Ibro Mašala.

Kada je riječ o plaćama uposlenih na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici rečeno je da će plaće budžetskih korisnika u narednom periodu zavisiti od situacije u Budžetu, dok će plaće uposlenih u realnom sektoru zavisiti od rada firmi te uslova na tržištu.

Do kraja zasjedanja, članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća razmatrali su Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju „Službe za zapošljavanje BPK Goražde“.

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20