Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Razmatrana inicijativa za pripremu izmjena i dopuna Zakona o doprinosima u F BiH
Razmatrana inicijativa za pripremu izmjena i dopuna Zakona o doprinosima u F BiH PDF Ispis E-mail

23.09.2013.

Copy of IMG_4316

nicijativa za pripremu izmjena i dopuna Zakona o doprinosima u Federaciji Bosne i Hercegovine koju je pokrenuo i u proceduru uputio dopremijer Vlade F BiH Jerko Ivanković-Lijanović s ciljem zapošljavanja u proizvodnom sektoru i finansijske stabilizacije mirovinskog i zdravstvenog fonda, tema je današnjeg sastanka koji je upriličen u Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose BPK Goražde.

Sastanku koji je organizovan na inicijativu Privredne komore BPK Goražde, pored  ministara za pravosuđe i finansije Admira Pozderovića i Alema Mujkovića, prisustvovali su predstavnici federalne i kantonalne Privredne komore Jusuf Hubjer i Dževad Terović, predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća Ibro Mašala te predstavnik Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnan Bukva.

Kako predviđaju izmjene ovog Zakona, proizvodni sektor bi u potpunosti bio oslobođen doprinosa koji se uplaćuju na plate.

Učesnicima današnjeg sastanka nije potpuno jasna ova inicijativa za koju smatraju da nije dovoljno obrazložena, naročito s aspekta radničkih prava na penzijsko-invalidsko osiguranje.

Oni smatraju da je potrebno zatražiti dodatno obrazloženje, nakon kojeg će se očitovati.

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14