Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti NASTAVAK POSJETA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA Vlada posjetila firme „Oniprom“, „Centroprevoz“ i „Goraždeputevi“
NASTAVAK POSJETA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA Vlada posjetila firme „Oniprom“, „Centroprevoz“ i „Goraždeputevi“ PDF Ispis E-mail

24.02.2015.

IMG_4871

U okviru programa posjete privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas  je posjetila firme „Oniprom“, ATTP „Centroprevoz” i „Goraždeputevi“.

Sa predstavnicima menadžmenta razgovarano je o trenutnim aktivnostima ovih firmi, problemima  u njihovom radu i mogućnostima podrške Vlade u prevazilaženju tih problema.

– Cilj posjete je sagledavanje stanja u privredi te iznalaženje mogućnosti za poboljšanje rada privrednih subjekata u svim segmentima. Vidjeli smo da ove firme dobro posluju, saslušali smo njihove prijedloge i u tom pogledu ćemo izaći u susret po svim pitanjima koja su u nadležnosti Vlade – poručio je ministar za privredu Esed Radeljaš i dodao da je Vlada spremna napraviti i izmjene postojećih zakonskih propisa kako bi se na što bolji način udovoljilo interesima građana.

Prilikom posjete firmi „Centroprevoz“ razgovarano je i o mogućnosti povezivanja turističke ponude BPK Goražde sa trurističkom ponudom Sarajeva i Mostara, kako bi dio turista koji dolaze u našu zemlju posjetio i ovaj kanton.

Takođe, razgovarano je i o realizaciji projekata od zajedničkog interesa koji bi u značajnoj mjeri unaprijedili uslove poslovanja i privrednog razvoja u BPK Goražde.

IMG_4846IMG_4848IMG_4861

Izvor:www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20