Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana deveta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana deveta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

16.04.2015.

IMG 1560

Održana je deveta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde.Na dnevnom redu se našlo 8 tačaka dnevnog reda. Nakon što je izabrana verifikaciona komisija, te zapisničar i ovjerivači zapisnika usvojen je i Izvještaj o radu Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Tehničke službe, te delegacije u Ekonomsko-socijalnom vijeću za 2014.godinu.

Ocijenjeno je da je Udruženje poslodavaca u 2014.godini imalo zapažene aktivnosti, te nastojalo biti prepoznatljiv partner Vlasti i biti na usluzi članovima.

 

IMG 1563

Usvojen je i Program rada za 2015.godinu. Glavne odrednice rada Udruženja u 2015.godini će biti na rastrerećenju privrede, stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i stavranju boljih uslova privređivanja privrednim subjektima sa područja BPK Goražde.

Planirana je izrada „Privrednog vodiča BPK Goražde“, te obilježavanje 10-godišnjice rada Udruženja 06.maja 2015.godine.

Usvojen je i Finansijski plan za 2015.godinu, te usvojen završni račun za 2014.godinu.

 

IMG 1569

Na Skupštini su prisustvovali mnogobrojni gosti, između ostalog Premijer BPK Goražde gosp. Emir Oković, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde g-đa Nafija Hodo, predsjednik Privredne komore BPK Goražde gosp. Dževad Terović, te u svosjstvu zamjene načelnika općine Goražde i ministra za privredu g-đa Asima Džambegović i Melida Hadžiomeorović.

Prisutni gosti su izrazili zadovoljstvo u vezi saradnje sa Udruženjem poslodavaca te svaki iz svog domena iznio podatke o zaposlenosti, izvozu-uvozu, planovima općine, ministarstva za privredu BPK Goražde, te Vlade BPK Goražde.

Premijer je kazao da stoji na raspolaganju privrednicima kako po pitanju rasterećenja privrede, tako i svim drugim pitanjima u vezi podsticaja i sl.

IMG 1576

Do kraja Skupštine poslodavci su razgovarali o problemima s kojima se suočavaju od pitanja razvoja poljoprivrede, saobračajne infrastrukture,o novom Zakonu o radu, te o svim drugim pitanjima koji usložnjavaju poslovanje privrednim subjektima.

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18