Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Dodjela sredstava trajnog Revolving fonda
Dodjela sredstava trajnog Revolving fonda PDF Ispis E-mail

26.05.2015.

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici donijela nekoliko odluka o davanju prethodne saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu.

Ovim odlukama su privrednim društvima “Miličević” d.o.o. Kreševo, “Krupa kabine” d.o.o. Bosanska Krupa, “Praktik” d.o.o. Sarajevo, “Rama Glas” d.o.o. Sarajevo i “Pobjeda Technology” d.d. Goražde dodijeljeno je po 300.000 KM, a privrednom društvu “Kuvet” d.o.o. Kalesija 250.000 KM.

Dodjela ovih sredstava, u skladu sa odredbama Ugovora o komisionim poslovima zaključenog 15.4.2014. godine i Aneksa 1. Ugovora o komisionim poslovima zaključenog 22.12.2014. godine između Union banke d.d. Sarajevo, kao komisionara, i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, kao komitenta, bit će izvršena putem Union banke d.d. Sarajevo.

Federalna vlada je donijela i Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2015. godinu u ukupnom iznosu od 19.315.995,21 KM.

Izvor: www.ekapija.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49