Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE, SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE,UDRUŽENJA POSLODAVACA, ESV-A, OBRTNIČKE I PRIVREDNE KOMORE
SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE, SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE,UDRUŽENJA POSLODAVACA, ESV-A, OBRTNIČKE I PRIVREDNE KOMORE PDF Ispis E-mail

22.09.2015.

Razgovarano o inicijativi za izmjenu Zakona o posredovanju u zapošljavanju

22.09.2015. Sastanak- Zakon o posredovanju u zaposljavanju 010

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković juče je organizovao sastanak s ciljem implementacije zaključka Skupštine Bosansko-podrinjskog kanton Goražde kojim je Vladi Bosansko-podrinjskog kantona i Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose dato u obavezu da pokrenu inicijativu za izmjenu Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba.

Sastanku na kojem je razgovarano o pomenutoj problematici prisustvovali su i predstavnici Službe za zapošljavanje BPK-a, Udruženja poslodavaca, Privredne i Obrtničke komore BPK-a te Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK-a Goražde.

Učesnici sastanka složili su se u stavu da je važeći zakon o posredovanju u zapošljavanju, a koji je 2001. godine nametnuo visoki predstavnik za BiH, zastario te da bi trebalo prisupiti donošenju novog zakona koji bi bio prilagođen sadašnjim okolnostima.

Na sastanku je donesen zaključak da pomenute ustanove i udruženja u roku od pet dana Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose dostave eventualne primjedbe i sugestije vezane za izmjene Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, kako bi Vlada BPK-a u saradnji s resornim ministarstvom pripremila predmetnu inicijativu.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15