Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U Goraždu se gradi novi pogon koji će zaposliti 30 radnika
U Goraždu se gradi novi pogon koji će zaposliti 30 radnika PDF Ispis E-mail

07.10.2015.

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je jučer gradilište pogona nove firme koja treba da počne sa radom u Goraždu. Riječ je o firmi Alprom d.o.o. koja gradi pogon na oko 500 m2 u Goraždu, a proizvodnja se odnosi na prehranu i svi proizvodi će se izvoziti u Libiju.

Prilikom posjete sa predstavnicima firme Alprom načelnik je razgovarao o trenutnim aktivnostima kada je u pitanju otvaranje novog pogona koje će se desiti uskoro.

Naime, radovi su u toku, a novi pogon uposlit će do 30  radnika. Ovom prilikom načelnik Ramović je naglasio kako je sretan što ova firma ulaže na ovom području i da je ovo veoma značajno za razvoj lokalne zajednice, tako da će Općina Goražde ovoj firmi pružiti svu neophodnu pomoć u budućem radu.

''Zajedno sa našim uspješnim privrednikom iz Sarajeva Izetom Čobrom već godinu dana sarađujemo sa privrednikom iz Libije. Naime, razmišljali smo šta bi to moglo da pridonese zapošljavanju u Goraždu i krenuli smo sa određenim idejama o proizvodnji hrane, a evo sada se te ideje ostvaruju. U narednom periodu očekujemo i do 30 novih radnih mjesta u prvoj fazi, što je zaista značajno za našu lokalnu zajednicu. Nastavit ćemo da i dalje povezujemo naše privrednike", naglasio je Ramović.

O samom poslovanju firme Alprom d.o.o. u izjavi za medije direktor Rehad Alihodžić je istakao da je ovo sam početak izgradnje objekata, a u planu su da se izgrade još dva objekta.

"Jedan bi trebao da bude hladnjača, a drugi primarna prerada zamrznutih proizvoda za poznatog kupca koji je i ujedno osnivač firme. U prvoj fazi će se zaposliti oko 15 radnika i taj broj bi trebao rasti od 30 i više radnika. U toku su montažni radovi, očekujemo da do kraja mjeseca počnemo sa proizvodnjom", kazao je Alihodžić.

O razlozima investiranja na području općine Goražde govorio je vlasnik firme Muhamed Mahjoub. ''U posjeti sam BiH već nekoliko puta i prilično sam zainteresovan da investiram u ovu državu. Treći put sam u posjeti Goraždu, a ohrabrio nas je Načelnik i dao puno povjerenje kako bi investirali u ovaj grad. On je razlog naše posjete i ulaganja. Imam jako puno poslovnih prijatelja koji su spremni da ulažu u ovaj grad. Ovo je samo jedan dio investicija koje smo uložili, a u pitanju je prehrambena proizvodnja. Zadovoljan sam kvalitetom radne snage sa ovog područja i zaista vidim veliki potencijal koji ovdje postoji. Želimo da otvorimo jedno veliko tržište u Libiji, te da povežemo općinu Goražde sa privrednom komorom u Libiji i na taj način predstavimo privredu Goražda i BiH.''

Izvor:www.akta.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33