Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti firmi „Damir company“ d.o.o.
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti firmi „Damir company“ d.o.o. PDF Ispis E-mail

07.12.2015.

Copy of damir 07.12.15

Udruženje poslodavaca u sklopu svojih programskih aktivnosti obilazi članice i identifikuje njihove probleme, te razgovora o trenutnim aktivnostima članica.Ovog puta bili smo u posjeti firmi „Damir company“ d.o.o.

Razgovor vođen sa direktorom firme gosp.Damirom Velićem.

Razgovor u ime Udruženja poslodavaca BPK Goražde vodio sekretar Udruženja Adnan Bukva:

Kakva je trenutna situacija u firmi „Damir company d.o.o.“ i šta najviše opterećuje Vaše poslovanje?

 

Najveći problem je slaba platežna moć stanovništva i samim ti nemožemo da postignemo cijenu koja bi bila primjerena pravoj cijeni, što nam otežava da pratimo trend i zahtjeve tržišta u nabavci opreme i alata koji su neophodni  za dalji rad kod novih modela vozila.

Naše poslovanje najviše opterećuju parafiskalni nameti:općekorisne funkcije šuma, članarina turističkoj zajednici, te porez na imovinu i na poslovne prostore koji se koriste.

 

IMG 1234

Kakvi su Vaši prijedlozi za poboljšanje poslovnog ambijenta i uslova privređivanja?

 

Da se podsticajna politika promjeni, tako da se naprave kriteriji da budu svi u ravnopravnom položaju, te da svi mogu da apliciraju i da se vodi računa da ukoliko jedan privredni subjekt dobije jedanput, eventualno dvaput da pauzira nekoliko godina, kako bi i drugi dobili priliku na podsticaj.

Također, zbog oskudnih sredstava za podsticaj privredi mišljenja sam da bi se više sredstava i pažnje trebalo posvetiti manjim preduzećima i poduzetnicima, a da velie firme svoj podsticaj  traže kroz projekte sa viših nivoa vlasti.

 

IMG 1237-1

Jeste li zadovoljni uslugama koje pruža Udruženje poslodavaca prema svojim članicama i koji bi bili vaši prijedlozi za poboljšanje usluga?

 

Vrlo smo zadovoljni sa radom Udruženja poslodavaca BPK Goražde.Posebno ističem rad sekretara koji je vrlo ažuran i predan svom poslu i koji je u stalnoj komunikaciji sa firmama, te nas stalno obaviještava o radu Udruženja.

Uvjek spreman, srdačan i svojski da nam pomogne u svim našim zahtjevima i potrebama sa kojima se susrećemo.

 

IMG 1231

Tehnička služba Udruženja poslodavaca BPK Goražde

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12