Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Udruženje poslodavaca u posjeti firmi "Bralig" d.o.o.
Udruženje poslodavaca u posjeti firmi "Bralig" d.o.o. PDF Ispis E-mail

11.12.2015.

Razgovor vođen sa direktorom firme gosp.Šaćirom Alihodžićem.

Razgovor u ime Udruženja poslodavaca BPK Goražde vodio sekretar Udruženja Adnan Bukva

IMG 1824

1)Kakva je trenutna situacija u firmi „Bralig“ d.o.o. i jeste li zadovoljni sa poslovanjem u 2015.godini, te kakva su Vam očekivanja u 2016.godini?

Trenutna situacija u firmi “Bralig” d.o.o. je zadovoljavajuća, a jedan od problema je zimski period kada nam je smanjen obim posla,jer faktički naš je posao sezonski.

Zadovoljni smo sa poslovanjem u 2015.godini, a u 2016.godini očekujemo malo više posla i nadamo se boljem poslovnom rezultatu.

2)Kakvi su Vaši prijedlozi za poboljšanje poslovnog ambijenta i uslova privređivanja i šta najviše opterećuje Vaše poslovanje?

 

Moji prijedlozi su da se smanje nameti na privredu, posebno doprinosi na plaću, zatim da se smanji stopa PDV-a.

Također smatram da se treba promjeniti poticajna politika.Posebno ističem da bi nam trebao određeni poticaj u zimskom periodu kada imamo manje posla da nam se pomogne sa 2000-3000 KM da premostimo taj period i da bi mogli platiti obaveze prema Državi koje zakonski moramo platiti bez obzira imali posla ili ne.

IMG 1825

3)Jeste li zadovoljni uslugama koje pruža Udruženje poslodavaca prema svojim članicama i koji bi bili vaši prijedlozi za poboljšanje usluga?

 

Zadovoljni smo sa radom Udruženja poslodavaca, a posebno sa radom sekretara koji mi je moram istaći pomogao oko pisanja projekta prema Ministarstvu za privredu BPK Goražde koji sam prošao i očekujem transfer novca da bi nabavio opremu koju sam tražio, a koja će mi uveliko pomoći da nastavim sa radom.

IMG 1826

Na kraju bi istakao da imamo jedini APERBANK mašinu za ugaono savijanje lima u jugoistočnoj Bosni, koja je duga 6 metara sa 22 cm.

Ova mašina mnogo znači za grad, zato što ima mogućnost da se na licu mjesta pravi.

IMG 1827

Tehnička služba Udruženja poslodavaca BPK Goražde

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11