Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Goraždanska Janjina pokrenula prvu proizvodnju plastičnih dijelova
Goraždanska Janjina pokrenula prvu proizvodnju plastičnih dijelova PDF Ispis E-mail

20.01.2016.

Nakon 18 godina uspješnog poslovanja na tržištu sekundarnih sirovina, goraždanska kompanija Janjina pokrenula je i prvu proizvodnju.

Radi se o proizvodnji plastičnih dijelova, odnosno brizganju ili livenju plastike čime zaokružuju jedan proces proizvodnje i vraćanje plastike u ponovnu upotrebu.

"Brizganje plastike, tj. livenje plastike je najčešće korišteni metod u današnjoj preradi plastike. Dijelovi proizvedeni brizganjem plastike pod pritiskom mogu biti različitog nivoa kompleksnosti i kvaliteta površine. Bez obzira o kojoj se vrsti proizvoda radi, te od koje vrste plastike, svi proizvodi prolaze kontrolu, te su izuzetno kvalitetni",navode iz ove kompanije.

Napominju da u procesu proizvodnje upotrebljavaju isključivo najkvalitetnije sirovine, a konstantan razvoj u skladu sa tehničko-tehnološkim dostignućima rezultira visokim kvalitetom proizvoda. Kao imperativ u poslovima vezanim za brizganje, odnosno proizvodnju dijelova od plastike, ističu trajnost i izdržljivost svojih proizvoda.

Inače, trenutno su u ponudi dva proizvoda – kopče za tregere radnih odijela i čepovi za kutije dimenzija 1x1, 2x2, 3x3 i 4x4.

"Kopče za tregere radnih odijela se trenutno izrađuju u standardnim bojama koje se traže na tržištu namjenske industrije, crna i siva, ali po potrebi i dogovoru, kopče možemo proizvoditi u bilo kojoj boji. Također, čepove za kutije brizgamo u bojama koje odgovaraju potrebama kupaca, a trenutno radimo sa sivom, crnom, te zelenom bojom. Kopče za tregere, kao i čepove za kutije, izrađujemo od kvalitetne plastike, te su proizvodi od ove vrste plastike izdržljivi i kvalitetni", kažu u Janjini.

Dodaju da u skorijoj budućnosti planiraju nabavku više vrsta alata za brizganje, tj. livenje plastike, a sve u skladu sa potrebama tržišta za određenom vrstom proizvoda od plastike.

Budući da su osnovani kao preduzeće za reciklažu sekundarnih sirovina, te vode računa o okolini, važno je istaći da sve njihovi proizvodi mogu ponovno reciklirati, te iskoristiti za proizvodnju novih dijelova.

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10