Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Udruženje poslodavaca BPK Goražde prisustvovalo Skupštini Saveza Udruženja poslodavaca ZE-DO Kantona
Udruženje poslodavaca BPK Goražde prisustvovalo Skupštini Saveza Udruženja poslodavaca ZE-DO Kantona PDF Ispis E-mail

05.02.2016.

skupština ze do 4

Dana 04.02.2016. sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde na poziv Saveza Udruženja poslodavaca ZE-DO Kantona prisustvovao je 2.Skupštini ovog saveza.

Na Skupštini je prisustvovao i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH gosp. Amir Zukić koji je u svom izlaganju rekao kako mu je drago da su se poslodavci organizirali, te je obećao da će Vlada FBiH i mistarstvo koje on vodi raditi na izmjeni zakonskih propisa koji će stvarati bolji poslovni ambijent za privredne subjekte na području cijele Federacije BiH.

Premijer Zeničko dobojskog kantona  gosp. Miralem Galijašević je također iskazao spremnost na saradnju sa poslodavcima, te obećao punu podršku u svakom pogledu.

Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH gosp. Safudin Čengić je istakao da moramo biti ujedninjeni kao udruženja poslodavaca na svim nivoima i samo na taj način možemo dosta toga uraditi za privredu.

Predsjednik Saveza Udruženja poslodavaca ZE-DO Kantona Mladen Perić podnio je delagatima Skupštine Izvještaj o radu u proteklom periodu, te predstavio Program rada za naredni period, koji su jednoglasno usvojeni.

Na kraju Skupštine se razgovaralo o novim odredbama Zakona o radu koji se odnose na reprezentativnost Udruženja poslodavaca na svim nivoima, a o čemu se razgovaralo i na neformalnom druženju poslije održane Skupštine.

skupština ze do 3

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19