Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti INFO DAN NA TEMU „RURALNI RAZVOJ KROZ INTEGRISANO UPRAVLJANJE ŠUMSKIM I VODNIM RESURSIMA“
INFO DAN NA TEMU „RURALNI RAZVOJ KROZ INTEGRISANO UPRAVLJANJE ŠUMSKIM I VODNIM RESURSIMA“ PDF Ispis E-mail

01.06.2016.

 
 

Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi uz podršku GIZ-a u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima“ (LEIWW) objavljuje konkurs za dodjelu grantova, osmišljen da podrži male projekte u prekograničnim regionima Drina-Tara, Drina-Sava, Prespa i Šara koji se odnose na stvaranje dobiti kroz promociju održivog korištenja prirodnih resursa, unaprijeđenje proizvodnih procesa, tehnologije i kvaliteta proizvoda i usluga kroz integrisano upravljanje vodnim i šumskim resursima. Posebna pažnja biće posvećena ekonomskim aktivnostima žena i mladih u prekograničnim oblastima.

Opšti cilj ABD grant sheme u okviru LEIWW programa jeste jačanje ekonomskog razvoja ciljnih prekograničnih regiona kroz promociju sticanja prihoda od održivog korištenja prirodnih resursa, što će se ostvariti uz podršku preduzetničkih inicijativa usmjerenih na jačanje turističke ponude u regionu i unaprijeđenje proizvodnih lanaca poljoprivrednih, prehrambenih i zanatskih proizvoda, poboljšanje turističkih usluga kroz integrisane projekte koji podstiču saradnju između operatera u okviru tzv. „zelenih“ lanaca vrijednosti.

Poziv za dostavljanje prijedloga projekata pod nazivom „ABDA grant shema“ je otvoren 27. maja 2016,  a zatvara 6. jula 2016. u 16:00 po lokalnom vremenu.

Dokumenti za prijavu za dodjelu grantova dostupni su na internet stranici prekograničnog regiona Drina-Tara: http://seerural.org/abd-grant-scheme/http://drina-tara.seerural.org

Pitanja koja se odnose na proces aplikacije za projekte iz prekograničnog regiona “Drina-Tara” mogu se poslati elektronskim putem na adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Tim povodom, danas je u Biznis centru Goražde organizovan Info dan gdje su predstavljene sve aktivnosti, te dati savjeti za uspješno apliciranje. Radionici je prisustvovao i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je prisutnima poželio dobrodošlicu, te ih upoznao sa aktivnostima koje su vođene na ovome polju do sada, kao i o saradnji Općine sa uključenim organizacijama. Načelnik je u svome obraćanju govorio i o tome da je Goražde poznato kako grad koji je imao veoma dobro razvijenu poljoprivredu, te da trebamo učiniti sve da podržimo što je više moguće razvojnih projekata.

Grant Shema je takodjer podržana i facilitirana od projekta “Jačanje regionalne saradnje i uravnoteženi teritorijalni razvoj zemalja Zapadnog Balkana u procesu ka EU integracijama” finansiranog od strane Evropske Unije, a implementiranog od strane SWG-a.

 
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37