Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U posjeti biznis centru boravili predstavnici Oxfama iz Italije
U posjeti biznis centru boravili predstavnici Oxfama iz Italije PDF Ispis E-mail

08.06.2016.

IMG 2084

Predstavnici Oxfama Italija boravili su danas u Biznis centru Goražde kako bi se upoznali sa projektom „Zona unapređenog poslovanja- Biznis centar“ kojeg vodi upravo Oxfam, te da se upoznaju sa organizacijama koje egzistiraju u Biznis centru i sa kojim problemima se najviše susreću.

Ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnan Bukva ih je ukratko upoznao u kakvom poslovnom ambijentu posluju privredni subjekti sa područja BPK Goražde, te na čemu najviše radi Udruženje poslodavaca kako bi im omogučilo bolje uslove poslovanja i veće promovisanje privrednih subjekata.

IMG 2085

Ispred Turističke zajednice BPK Goražde Elvedina Kadrić ih je upoznala sa turističkim potencijalima Goražda, ponajviše o rijeci Drini i njenim mogućnostima turističke atrakcije, kao i drugim sadržajima koje mogu biti interesantne za turiste koji posjete Goražde.

Ispred Obrtničke komore BPK Goražde Nedim Pjano ih je ukratko upoznao sa radom i ciljevima Obrtničke komore, dosadašnjim radom Komore, te planovima o budućim projektima.

Poslije sastanka gostima iz Italije pokazani su ratne znamenitosti Goražda kao što su most ispod mosta, centrale na Drini, te im ukratko ispričano o ratnim strahotama Goražda.

Gosti iz Italije su oduševljeni prije svega prirodnim ljepotama Goražda i pozitivno su iznenađeni privrednim procvatom jednog grada koji je u ratnom periodu bio mnogo porušen.

IMG 2086

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33