Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 40.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 40.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

30.06.2016.

IMG 2126

30.06.2016.godine održana je 40.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde.Na početku sjednice konstituisan je Upravni odbor u novom sazivu za mandatni period 2016-2020.godine.

Usvojen je i zapisnik sa 39.redovne sjednice, te  finansijski izvještaj sa pregledom prihoda i rashoda za 6 mjeseci 2016.godine. Konstatovano je da su prihodi od članarine za prvih 6 mjeseci solidni, te da se u narednom periodu trebaju intenzivirati aktivnosti na većoj naplati članarine, posebno firmi koje duguju članarinu za duži period.Primljena je k znanju i informacija o podnešenom zahtjevu za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta BPK Goražde za 2016.godinu.

U nastavku sjednice posebna pažnja je posvećena dogovoru oko daljnjih aktivnosti Udruženja poslodavaca BPK Goražde.Konstatovano je da glavni fokus rada Udruženja poslodavaca  u narednom periodu treba da bude na rasterećenju privrede, stvaranju bojeg poslovnog ambijenta, borba protiv sive ekonomije, radu na unapređenje rada Ekonomsko socijalnog vijeća BPK Goražde, promociji poslodavaca, te poboljšanju usluga članovima Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

IMG 2127

Upravni odbor konstatovao je da je potrebno održati sasatanak sa ministom za privredu BPK Goražde i razgovarati o slijedećim temama:

-          Rasterećenje privrede

-          Podsticajna sredstva za privredu i mogućnost osnivanja revolving fonda

-          Problematika vezana za funkcionisanje Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde

-          Problematika sive ekonomije

-          Problematika vezana za Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji FbiH

Predložiti ministru za privredu BPK Goražde održavanje sastanka 07.07,08.07. ili 11.07.2016.godine, te ostaviti mogućnost članovima Upravnog odbora da predlože još neke od aktuelnih tema do određivanja datuma održavanja sastanka.

U nastavku sjednice Upravni odbor primio je k znanju informaciju o apliciranom projektu ”Izrada promotivnog filma o privrednim subjektima BPK Goražde” koje je Udruženje poslodavaca apliciralo prema Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta. Planirano je da se u promotivnom filmu predstave svi privredni subjekti sa područja BPK Goražde, a da će minutaža zavisiti od veličine firme i njegove ekonomske snage, broja uposlenih i slično.

Upravni odbor je primio k zanjuio i  informaciju o aktivnostima u Biznis centru Goražde od 01.04. do 27.6.2016.godine.Sekretar je u informaciji Upravni odbor upoznao o detaljima koje se provode u Biznis centru u okviru projekta ”Zona unapređenog poslovanja”.Konstatovano je da su aktivnosti intezivne i da je raznolik spektar tema koje se obrađuju i koje se predlažu od strane Oxfama i od aktera u Biznis centru.

Primljena je informacija da je i Udruženje poslodavaca sprovodilo određene aktivnosti, od održavanja Skupštine, zatim održavanja seminara iz oblasti ISO standarda, zatim prezentacija ”Analize usluga u biznis centru Goražde.

Upravni odbor je prrimio informaciju k znanju o projektu ”Analiza usluga u biznis centru Goražde” koje  je radilo Udruženje poslodavaca po zadatku Oxfama a u sklopu projekta ”Zona unapređenog poslovanja”.

Naime, Udruženje poslodavaca je izradilo ovaj dokument koji se sastoji iz tri dijela a to su:  Usluge koje se trenutno pružaju u Biznis centru, Usluge koje se mogu unaprjediti a ima kapaciteta i potrebne usluge za koje nema kapaciteta.

Cilj je da se iz analize izvuče 10 usluga, odnosno po dvije usluge od pet aktera u Biznis centru koje će se finansirati a unaprjediti njihov rad.Upravni odbor je donio odluku da se ispred Udruženja poslodavaca predlože dvije usluge : pretplata na poslovni portal www.akta.ba i finansiranje obuka za potrebe biznisa.

Na kraju sjednice donesena je Odluka o isplati regresa sekretaru Udruženja poslodavaca.

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12