Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U Mostaru održana konferencija „Partnerstvo lokalnih aktera za razvoj i zapošljavanje“
U Mostaru održana konferencija „Partnerstvo lokalnih aktera za razvoj i zapošljavanje“ PDF Ispis E-mail

15.7.2016.

tacso 12.7.16

U Mostaru je 12.i 13.jula 2016.godine održana konferencija „Partnerstvo lokalnih aktera za razvoj i zapošljavanje“ na kojoj su prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde, Službe za zapošljavanje BPK Goražde, direktorica firme „Prevent Goražde“ d.o.o. te direktorica Aldi-a Goražde.

Na konferenciji je predstavljen tkz.“goraždanski model“ , tako da su u panel diskusiji učestvovale direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde g-đa Nafija Hodo, direktorica „Prevent Goražde“ d.o.o. g-đica Lejla Ferhadbegović, predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde g-đa Šejla Bojadžija i direktorica Aldi-a g-đica Meliha Gačanin.

tacso 5

Nakon panel diskusije „goraždanskog modela“ uslijedila je druga panel diskusija: Pregled stanja i trendova u ciljanim oblastima u BiH od strane angažovanih eksperata na kojoj su govorili gosp.Nermin Zukić iz oblasti obrazovanja odraslih i zapošljavanje, g-đa Lidija Pisker iz oblasti socijalne uključenosti i zapošljavanja, te gosp.Dragan Brković iz oblasti ruralnog i lokalnog razvoja i zapošljavanja..

Poslije panel diskusija konferencija je nastavljena radom u grupama  na temu: Identifikacija pozitivnih praksi organizacija civilnog društva u tematskim oblastima u BiH sa posebnim fokusom na mlade i socijalno isključene grupe.

tacso 9

Drugi dan konferencije započeo je spoznajama i praksom iz oblasti obrazovanja odraslih –funkcionalni model na kome su govorili gosp. Igor Lukenda, direktor socijalno-edukativnog centra, SEC, te g-đa Tanja Raič Tarčuki, voditeljica Socijalno-eduaktivnog centra, SEC Mostar.

U nastavku drugog dana konferencije predstavljen je ILO projekat „ Lokalna partnerstva za zapošljavanje“ kojeg je predstavio Džemal Hodžić-projekt koordinator.

tacso 7

Do kraja konferencije kroz radionicu predstavljena je buduća uloga organizacija civilnog društva kroz treninge, obuke, prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju i podršku zapošljavanja, te kroz metodu galerije predstavljena prezentacija nalaza i preporuke grupa.

tacso 10

tacso 11

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23