Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Forum “Javni socijalni/društveni dijalog” održat će se 01.09.2016. u Goraždu
Forum “Javni socijalni/društveni dijalog” održat će se 01.09.2016. u Goraždu PDF Ispis E-mail

29.08.2016.

dijalog logotip

 

 Centri civilnih inicijativa (CCI), u saradnji sa Udruženjem poslodavaca BPK Goražde organizuju  Forum “Javni socijalni/društveni dijalog” koji će se održati 01.09.2016.g. (četvrtak) u hotelu Behar, Goražde.

 Svjedoci smo odsustva kvalitetnog i efektivnog dijaloga među socijalnim partnerima koji bi morao uključivati primarno reprezentativne sindikate i udruženja poslodavaca, kao i vlade i resorna ministrastva. Postojeći socijalni dijalog nije prepoznat kao trajni proces kako bi se unaprijedili interesi poslodavaca i radnika, kao odgovor na dinamiku razvoja društva i poboljšanja poslovnog, radnog i socijalnog ambijenta.

Svrha Foruma je da se pokrene javni socijalni/društveni dijalog o svim otvorenim temama i preprekama za slobodno udruživanje i efikasnije kolektivno pregovaranje u Bosansko-podrinjskom kantonu, uz međusobno poštivanje i zajednički rad na efektivnijem socijalnom dijalogu. Na forumu će CCI predstaviti i rezultate istraživanja sa prijedlogom preporuka koje će biti predmetom diskusije učesnika, a koje bi nakon usaglašavanja predstavili javnosti s ciljem pritiska na donosioce odluka za efektivniji socijalni dijalog.

 

Pozivnica

Dnevni red

 

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27