Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Udruženja poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona
Održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Udruženja poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona PDF Ispis E-mail
Goražde, 17.03.2010.

Zadovoljstvo radom Udruženja

skupstina-udruzenja-170310b.jpg

Skupština Udruženja poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona održala je 17. marta 2010. godine svoju četvrtu izvještajno-izbornu sjednicu. Sjednici su pored članova Skupštine prisustvovali i ministar privrede u Vladi BPK Mustafa Kurtović te načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

 

skupstina-udruzenja-170310b1.jpg

Skupština Udruženja poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona na današnjoj sjednici za predsjednika je ponovo izabrala Avda Kuljuha, a za njegovog zamjenika Edina Topuza.

Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Nihad Hadžiahmetović, a za podpredsjednicu Munevera Ušanović.

Predsjednik Nadzornog odbora u narednom periodu biće Ahmet Šunja, a njegova dva člana, Osman Marić i Muris Tatarin.

Program rada Udruženja poslodavaca BPK za 2010. godinu, koji je također usvojen jednoglasno, dobio je pohvale prisutnih članova Skupštine.

skupstina-udruzenja-170310b2.jpg

skupstina-udruzenja-170310b3.jpg

Izražavajući zadovoljstvo dosadašnjim radom, predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca Avdo Kuljuh, iznio je planove za naredni period:
„Ja, kao predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca, sam i više nego zadovoljan radom Udruženja. Ovo udruženje aktivno utiče na rad privrede ovog kantona, svojim prijedlozima i zaključcima podsjeća aktuelnu vlast na probleme s kojima se mi susrećemo na našem kantonu. Za ubuduće, mislim da će nas i vlast, a i građani više uvažavati. Sami rezultati privređivanja većine privrednih subjekata pokazuju da ovdje ima elemenata dobrog napretka, pogotovo u predjelu metalske industrije, pa i ostalih grana privrede, kao građevine i svih ostalih. „.

U narednom periodu Udruženja poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona, zajedno sa organima vlasti, radiće na usklađivanju propisa koji se odnose na privredu, ali i rad privrednih subjekata, sa evropskim pravilima i zakonima.

„U Evropu nećemo ući dok ne ustrojimo naše privredne subjekte prema zakonima EU, tako da će glavni prioritet biti donošenje akata na nivou kantona, odnosno, Općinskom vijeću, gdje ćemo svi kao privredni subjekti morati svoje pravilnike, u svim segmentima, morati prilagoditi EU, tako da nas tu čeka veliki posao“- istaknuo je predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca BPK.

Prisutnim poslodavcima obratio se i ministar Kurtović koji je još jednom istaknuo da BPK Goražde ima izuzetno dobre privrednike koji znaju šta hoće, te da u goraždanskoj privredi imamo izuzetno dobre rezultate. Kao primjer za to naveo je firme na nekadašnjem lokalitetu „Pobjede“, firme na lokalitetu Vitkovića, trgovinske firme poput „Oniproma“ i druge firme koje zaista zaslužuju veliku pažnju. Ministar Kurtović posebno je istaknuo veliki uspjeh koji je Bosansko-podrinjski kanton Goražde postigao u oblasti zapošljavanja, naime, u 2009.godini u odnosu na 2008.godinu, posao je dobila 131 osoba.

skupstina-udruzenja-170310b4.jpg

Ono što očekuje ovaj kanton u narednom periodu jeste zauzimanje zajedničkog stava o izgradnji puta Goražde-Sarajevo, kao i o izgradnji hidroelektrana „Ustikolina“. Stanje u poljoprivredi ministar Kurtović je, također, ocijenio zadovoljavajućim. Jedina kritika upućena je federalnim ministrima koji u proteklom periodu nisu posvećivali dovoljnu pažnju ovom kantonu i razvoju njegove privrede.

Načelnik općine Goražde Muhamed Ramović uputio je čestitke za rad Udruženja te ,također, istaknuo značaj zapošljavanja, a kao posebno bitno, izdvojio je da je nedavno u Goraždu posao dobilo 16 osoba sa onesposobljenjem. Načelnik je upoznao prisutne i sa aktuelnim i planiranim aktivnostima Općine.

Sa ove sjednice skupštine Udruženja poslodavaca BPK donesen je jednoglasan zaključak da Udruženje poslodavaca daje punu podršku načelniku Ramoviću, kao i Općini Goražde vezano za pitanje „Male pijace“.

skupstina-udruzenja-170310b5.jpg

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34