Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Trajni revolving fond Union banke priprema dodatnih šest miliona KM
Trajni revolving fond Union banke priprema dodatnih šest miliona KM PDF Ispis E-mail

05.10.2016.

U skladu sa Programom utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je Javni poziv za dodjelu kreditnih sredstava za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2016. godinu. Iznos raspoloživih sredstava za dodjelu kredita u 2016. godini je minimalno 8,4 miliona KM.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju privredna društva sa sjedištem u FBiH čija je primarna djelatnost metalna, elektro i automobilska industrija, industrija građevinskog materijala i nemetala, drvna, papirna i grafička industrija, proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće, hemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike, te namjenska industrija.

Iz Union banke je saopšteno da je svrha dodjele sredstava putem ovog javnog poziva povećanje zaposlenosti, stvaranje novog i povoljnijeg poslovnog i investicijskog okruženja, kao i poboljšanje tehnološke spremnosti privrednih društava da kroz ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu povećaju produktivnost i konkurentnost.

"Četvrtu godinu za redom Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije je Union banci povjerilo analiziranje boniteta ikvaliteta poslovnih projekata firmi koje se prijavljuju za dobijanje sredstava iz Fonda. Naši analitičari rade detaljnu analizu izvodljivosti projekata, analizu historijskih podataka firme i sl. U pomenutom periodu plasirana su 83 kredita, a što je najbitnije, svi ranije dodijeljeni krediti su uspješno realizovani. Iskoristio bih ovu ovu priliku da sve zainteresovane privrednike informišem da je u pripremi dodatnih 6 miliona KM za projekte iz pomenutih industrija. Navedena sredstva su kreditnog karaktera i mogu se dobiti po vrlo povoljnim uslovima, a spomenuo bih samo najznačajnije – odgoda plaćanja do 12 mjeseci, otplata kredita od minimalno 24, a maksimalno u 60 rata, godišnja kamatna stopa 0,9 posto, te iznosi kredita od 100.000 do 800.000 KM. Detaljne informacije privrednici mogu potražiti na našoj web stranici", izjavio je Edis Ražanica, direktor Sektora za poslovanje sa klijentima i podršku prodaji u Union banci.

Ovaj poziv ostaje otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do dana usvajanja budžeta FBiH za 2017. godinu.

 

Javni poziv:

Program:

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10