Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održan sastanak predsjednice Udruženja poslodavaca sa članicom udruženja „Eco-ambalaža“ d.o.o.
Održan sastanak predsjednice Udruženja poslodavaca sa članicom udruženja „Eco-ambalaža“ d.o.o. PDF Ispis E-mail

28.10.2016.

IMG 2246

U sklopu niza sastanaka sa članicama Udruženja poslodavaca BPK Goražde koji neparticipiraju u upravnim tijelima udruženja sa ciljem iznošenja problema sa kojima se suočavaju u svom poslovanju i konkretnim prijedlozima kako bi se ti problemi mogli riješiti ( nameti na privredu: velike takse, pitanje podsticaja privredi, siva ekonomija, programi zapošljavanja putem Službe za zapošljavanje BPK Goražde i druga pitanja) danas je održan sastanak između predsjednice Udruženja poslodavaca Šejle Bojadžije i direktorice firme ”Eco-ambalaža” d.o.o. Šefike Čengić.

Direktorica firme ”Eco-ambalaža” d.o.o. upoznala je predsjednicu i sekretara o Javnom pozivu koji je objavila organizacija ”EU-Prolocal” u iznosu od 5.867.490,00 KM te ih zamolila da joj pomognu oko ovog javnog poziva ukoliko bude moguće i imale pravo firme sa područja općine Goražde apliciranja po ovom javnom pozivu.Istakla je problem zastarjele tehnologije, te je kazala da joj je potrebna zaklopna mašina kako bi povečala obim proizvodnje svojih proizvoda. Vrijednost mašine iznosi oko 50.000,00 eura.

G-đa Čengić je također govorila o sastanku poslodavaca u Zenici sa premijerom Federacije BiH 18.9.2016.godine na kojem je bila kao jedina predstavnica iz Goražda, te kazala da nije zadovoljna odnosom Premijera prema poslodavcima na tom sastanku, te da sastanak nije polučio nekim konkretnim zaključcima, a prevashodno cilj sastanka je bio prolongiranje primjene Pravilnika o porezu na dohodak koji na kraju, ispostaviće se, nije prolongiran što je novi namet na privredu.

IMG 2248

G-đa Čengić je također kazala kako je pitanje svih pitanja PDV, te kazala kako se ovaj problem mora riješavati.

Također, kazala je kako se poslodavci moraju više aktivirati oko učestovanja na javnim raspravama oko donošenja određenih zakona, te da je to mogućnost smanjenja određenih nameta.

Na kraju sastanka g-đa Čengić je izrazila zadovoljstvo uslugama koje joj pruža Udruženje poslodavaca, dok je predsjednica Udruženja poslodavaca kazala da svaku inicijativu koju ima da dođe i da predloži kako bi se ista razmotrila na Upravnom odboru i ista uputila određenim institucijama.

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8