Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Bekto Precisa uskoro izlazi i na američko tržište
Bekto Precisa uskoro izlazi i na američko tržište PDF Ispis E-mail

05.12.2016.

Jedna od najvećih američkih kompanija za proizvodnju i distrubuciju municije i komponenti za municiju Howell Munitions&Tehnology (HMT) želi nastaviti i proširiti saradnju s bh. kompanijama iz namjenske industrije.

Vlasnik i predsjednik kompanije Dave C. Howell izjavio je za Fenu u Washingtonu kako je HMT prisutan u BiH od proljeća 2013. godine, od kad sarađuju s Igmanom iz Konjica i Ginexom iz Goražda, a uskoro je u planu ostvarenje saradnje i s kompanijom Bekto Precisa iz Goražda, te otvaranje američkog tržišta za tu kompaniju.

Saradnja s kompanijom Bekto, precizirao je Howell, podrazumijeva plasman njihovog proizvodnog asortimana u Sjedinjene Države.

"Nadamo se da ćemo biti predstavnik Bekto Precise u SAD-u", rekao je Howell.

On se također nada da će ta saradnja uticati na porast brojaradnih mjesta u partnerskim bh. firmama, ali i u firmama koje ih snabdijevaju te ukupno u mjestima u kojima se te firme nalaze. Na primjer, HMT ima ugovor s transportnom bh. kompanijom DTS.

Howell je istaknuo da HMT želi udvostručiti obim dosadašnje saradnje s bh. kompanijama, čime bi dostigla šest do osam miliona dolara godišnje.

HMT je kompanija specijalizirana za komercijalnu sportsku municiju, te proizvodnju komponenti za municiju.

Howell će biti jedan od učesnika Transatlantskog ekonomskog foruma u Washingtonu koji organizira Centar za transatlantske odnose SAIS pri Univerzitetu Johns Hopkins. Forum će okupiti predstavnike poslovnog i političkog života iz 13 zemalja šireg Mediterana, uključujući BiH, a suorganizator je Američka privredna komora.

Izvor:www.akta.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24