Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održan sastanak u vezi start up projekta u "Biznis centru" Goražde
Održan sastanak u vezi start up projekta u "Biznis centru" Goražde PDF Ispis E-mail

11.01.2017.

start up 11.01.17-2

Nakon potpisivanja „ Memoranduma o saradnji „ u implementaciji i realizaciji  Star up programa u sklopu projekta „Zona unapređenog poslovanja“ i nakon objavljivanja Javnog poziva za zainteresirane osobe koje imaju ideju za potencijalne biznise, od strane Aldi-a danas je predočen Izvještaj o prijavljenim start –up projektima.

U izvještaju se navodi da je prijavljeno 14 ideja, odnosno 11 osoba samostalno i jedna ideja prijavljena od tri različite osobe.

Radi se o različitim i vrlo interesantnim idejama, od npr. projekta: Software servisa, razvoja multiplatformnih mobilnih aplikacija, preko laboratorije za mjerenje emisije štetnih gasova iz kotlovnice, seoskog turizma, do mini farme krava muzara i proizvodnje organske hrane.

start up 11.01.17-1

Komisija sastavljena od aktera Biznis centra Goražde, Službe za zapošljavanje i Oxfama ocijenili su ideje i projekte prijavljenih osoba iz oblasti: Održivosti projekta, razrađenost ideje, predhodno iskustvo, posjedovanje resursa i slično.

U nastavku ovog projekta slijedi dogovor između institucija ko će biti predavač i na koje teme i da se pozovu osobe da se otpočne sa predavanjima u naredne dvije sedmice.

start up 11.01.173

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18