Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home ESV Održan sastanak Ekonomsko-socijalnog vijeća
Održan sastanak Ekonomsko-socijalnog vijeća PDF Ispis E-mail
Goražde, 05.10.2011.

Sastanak sa Ekonomsko-socijalnim vijećem 

Ekonomsko socijalno vijeće BPK-a Goražde, u nepunom sastavu, održalo je danas svoju redovnu sjednicu na kojoj su razmatrana aktuelna pitanja u oblasti privrede u našem kantonu.

 

Razgovarano je o pozitivnim iskoracima određenih goraždanskih firmi u stvaranju boljeg poslovnog okruženja, a razmatrana je i problematika pojedinih firmi s akcentom na višak radnika u firmi „Pobjeda-Sport“. U tom smislu, dogovoreno je da će se poduzeti zajednički napori u rješavanju nastalih problema, kako bi se na što povoljniji način riješio status tih radnika.

- Danas smo imali jedan korektan i otvoren dijalog u smislu šta bi trebalo uraditi na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, kada je u pitanju privreda i ekonomski razvoj BPK-a Goražde. Jednoglasni smo u tome da firme kao što su „Prevent“, „Bektoprecisa“, „Emka“ i firme u krugu „Pobjede“, osim Tvornice alata i firme „Pobjeda Sport“, daju pozitivne efekte na razvoj. Međutim, ukupno gledajući, naš stav je da treba činiti određene napore sa stanovišta otvaranja ovog prostora, a pitanja na kojima treba raditi su put, poljoprivreda, energetika i sl. – kazao je predsjednik Vijeća Ibro Mašala.

Predloženo da se krajem oktobra održi sastanak u proširenom sastavu na kojem bi se razmatrala pitanja koja se tiču unaprijeđenja poslovnog ambijenta na prostoru BPK-a Goražde.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ministar za privredu Demir Imamović.

IZVOR: www.bpkgo.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14