Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 6.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde
Održana 6.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde PDF Ispis E-mail

05.02.2018.uo bc 5.2.18-2

Danas je održana 6.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde na kojoj se našlo 6.tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajanja zapisnika sa 5.redovne sjednice članovi Upravnog odbora razmatrali su realizaciju odluka i zaklučaka sa predhodne sjednice, te elektronskih sjednica putem kojih su se riješavali tekući problemi u centru.

Donesena je Odluka o nabavci dvije tone peleta, koliko i nedostaje do kraja grejne sezone. Odlučeno je da se nabavi od firme „Ramaž“ d.o.o. Čajniče, jer je ustanovljeno da je trenutno najjeftnija cijena po jednoj toni. Zaključeno je također da će se pokušati obezbjediti prevoz od kantonalne direkcije robnih rezervi, kako se nebi plačao i prevoz za dostavu peleta. Razgovarano je također da se za slijedeću godinu pristupi ranijem nabavljanju peleta kako bi se nabavio po jeftinijoj cijeni, te se upućeni određeni prijedlozi za skladištenje istog.

U nastavku sjednice članovi Upravnog odbora su razmatrali problematiku kvara ulaznih vrata centra. Naime, već neko vrijeme ulazna vrata nisu u funkciji te je predsjednik Upravnog odbora upoznao članove da je dostavljen dopis Gradskoj upravi o ovom problemu, te se čeka reakcija nadležnih iz Gradske uprave kako bi pristupili riješavanju ovog problema. S tim u vezi, donesen je zaključak da se traži sastanak sa gradonačelnikom i pomoćnicima kako bi se dogovorile određene stvari oko ovih stvari koje se dešavaju i koje se mogu dešavati u budućnosti.

Upravni odbor je razmatrao ostavku Redža Rašidovića na mjesto zamjenika predsjednika Upravnog odbora, te je ista prihvaćena i na isto mjesto imenovan Safet Efendić.

Na kraju sjednice Safet Efendić je podnio određenu inicijativu Upravnom odboru  za preuređenje sale u prizemlju u kome bi se nalazila bosanska soba, te preuređivanje sale na način da se uradi izložbeni prostor za poslodavce i obrtnike. Zaključeno je da se uputi dopis gradonačelniku sa ovim prijedlogom kako bi se  Grad Goražde očitovao po ovoj inicijativi.

uo bc 5.2.18-1

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9