Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti OKRUGLI STO NA TEMU ‘’KAKO POVEĆATI KONKURENTNOST PRIVREDE REGIJE BPK-A"
OKRUGLI STO NA TEMU ‘’KAKO POVEĆATI KONKURENTNOST PRIVREDE REGIJE BPK-A" PDF Ispis E-mail

03.04.2018.

Utorak,

U prostorijama Biznis centra u Goraždu danas je upriličen okrugli sto pod nazivom ‘’Kako povećati konkurentnost privrede regije Bosansko-podrinjskog kantona. ‘’

Organizator okruglog stola je BBI banka, a domaćin i moderator okruglog stola bio je Ismet Bukva, rukovodilac filijale BBI banke u Goraždu, te Dino Selimović, BBI, BBI VIP  Business Club, Sarajevo Business forum.

Okruglom stolu prisustvovao je i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima.

Nakon uvodne riječi prisutnima se obratio Nermin Oprašić iz BBI Banke  gdje je govorio o  presjeku stanja privrede BPK-a-novi projekti i njihovi efekti. Dževad Terović ispred Privredne komore BPK-a govorio je o izvoznim prednostima i potencijalima BPK-a iz uglova poslodavaca.

Na temu Analiza privrednih kretanja u BPK-a u poređenju sa kretanjima u BiH govorila je Šejla Bojadžija, predsjednica Udruženja poslodavaca BPK-a. U nastavku je uslijedila prezentacija SBF 2018, te diskusije na temu ‘’Definisanje prioriteta privrede regije za povećanje izvoznih kapaciteta, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta’’.

Cilj okruglog stola koji je namjenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama šireg područja BPK-a je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

U sklopu okruglog stola održana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicma sa šireg područja BPK-a od strane BBI, informisanje o aktivnostima i benefitima članstva u BBI Vip Business clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva I BiH na 9. Međunarodno-poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum,kao I prezentacija nove online platforme za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih sastanaka sa potencijalnim partnerima I saradnicima.

Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI Vip Business Cluba I BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bh privrede i konkuretnosti bh proizvoda na inozemnim tržištima.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11