Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Odabrano 355 potencijalnih korisnika za poticajna sredstava FMRPO
Odabrano 355 potencijalnih korisnika za poticajna sredstava FMRPO PDF Ispis E-mail

27.06.2018.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavljuje potencijalnu rang listu korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2018. godinu, a na osnovu Javnog konkursa za odabir korisnika grant sredstava Tekućih transfera za 2018. godinu objavljenog u aprilu ove godine.

Na osnovu dodijeljenih bodova utvrđuju se potencijalne rang liste korisnika grant sredstva do visine planiranih sredstava po pojedinim projektima. Potencijalna rang lista korisnika grant sheme se sastoji od 355 preduzeća.

Grant sredstva će se dodjeljivati po sljedećim projektima:

Projekt br. 1: Izgradnja poduzetničklh zona - 4.000.000 KM

Projekt br. 2: Poticaji inovatorima - pojedincima - 40.000 KM

Projekt br. 3: Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture - 150.000 KM

Projekt br. 4: Poticaj udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama - 100.000 KM

Projekt br. 5: Poticaji opstanku tradicionalnih i starih zanata - 180.000 KM

Projekt br. 6: Poticaji razvoju vezanih i posebnih obrta - 500.000 KM

Projekt br. 7: Poticaji novoosnovanim subjektima MSP - 800.000 KM

Projekt br. 8: Jačanje konkurentnosti MSP-a - 1.500.000 KM

Kroz grant shemu pružila se podrška malim i srednjim preduzećima koji djeluju u prioritetnim oblastima kako bi realizirali investicije usmjerene unapređenju poduzetničke aktivnosti, poticaja inovatorima, unapređenjem poduzetničke infrastrukture, jačanju konkurentnosti, te drugim segmentima.

Također, podnosioci prijava, čiji nazivi ili imena nisu objavljeni u predloženim potencijalnim rang listama korisnika grant sredstava Tekućih transfera za 2018. godinu, o razlozima zbog kojih nisu objavljeni u listama, mogu se upoznati uvidom u listu podnosioca prijava koji nisu uvršteni na potencijalnu rang listu korisnika grant sredstva tekućih transfera za 2018. godinu iz formalno pravnih razloga.

Pored ove liste, objavljena je i lista podnosioca zahtjeva koji su zadovoljili uvjete javnog konkursa, ali zbog nedostatka sredstava, odnosno nedovoljnog broja bodova nisu uvršteni u potencijalnu rang listu.

LInk Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBIH: https://www.fmrpo.gov.ba/objava-potencijalnih-rezultata-dodjele-grant-sredstava-u-2018-godini/

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35