Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti ZASJEDALA USTAVNA I ZAKONODAVNO-PRAVNA KOMISIJA SKUPŠTINE BPK GORAŽDE Dato zaduženje Vladi da pokrene proceduru izmjena i dopuna Zakona o komunalnim taksama
ZASJEDALA USTAVNA I ZAKONODAVNO-PRAVNA KOMISIJA SKUPŠTINE BPK GORAŽDE Dato zaduženje Vladi da pokrene proceduru izmjena i dopuna Zakona o komunalnim taksama PDF Ispis E-mail

29.06.2018.

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je na svojoj jučerašnjoj sjednici zahtjev Ustavnog suda Federacije BiH za ocjenu ustavnosti člana 21. Zakona o komunalnim taksama BPK Goražde i člana 4. Odluke o visini komunalnih taksi Grada Goražda shodno zahtjevu za ocjenu ustavnosti koji je uputilo deset poslanika u Skupštini BPK Goražde.

S tim u vezi, komisija je donijela zaključak kojim je dato zaduženje Vladi BPK Goražde da pripremi i u skupštinsku proceduru uputi Prijedlog zakona o izmjenama dopunama Zakona o komunalnim taksama, u skladu sa Presudom Ustavnog suda Federacije kojom su član 21. Tarifni broj 1. stav (1) Zakona o komunalnim taksama odnosno član 4. Tarifni broj 1. stav (1) Odluke o visini komunalnih taksi Grada Goražda proglašeni neustavnim.

Također, naloženo je da se nakon usvojenih izmjena i dopuna predmetnog zakona uskladi i Odluka o visini komunalnih taksi Grada Goražda.

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47