Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti GORAŽDE U MARTU DOMAĆIN REGIONALNE POSLOVNO-STRUČNE KONFERENCIJE ‘’PIT DRINA 2019.’’
GORAŽDE U MARTU DOMAĆIN REGIONALNE POSLOVNO-STRUČNE KONFERENCIJE ‘’PIT DRINA 2019.’’ PDF Ispis E-mail

05.02.2019.

 

U prostorijama ‘’Biznis centra’’ Goražde danas je u organizaciji Udruženja poslodavaca BPK-a Goražde u saradnji sa firmom ‘’Prevent Goražde’’ održan prvi sastanak Organizacionog odbora povodom održavanja Regionalne poslovno-stručne konferencije ‘’PIT DRINA 2019’’.

Učesnici sastanka bili su predstavnici, Udruženja poslodavaca BPK-a, Privredne komore BPK-a Goražde, predstavnici Grada Goražda, kantonalnog ministarstva za privredu, te ministarstva obrazovanja BPK-a, kompanija Prevent Goražde, Emka – Bosnia, Emka-Bekto,  a  sastanku su  prisustvovali predstavnici firme „Targer“ d.o.o. Sarajevo, koji su inicijatori konferencije, čiji domaćin je Grad Goražde, a koja je planirana da se održi 21. marta 2019. godine.

Tema sastanka bila je pripreme u vezi održavanja Poslovne konferencije, koja je tematski namjenjena rukovodnim i stručnim kadrovima proizvodnih kompanija, kao i svim ostalim organizacijama i pojedincima  koji servisiraju ili sarađuju sa proizvodnim sektorom, a na kojoj bi se obrađivale teme krucijalne za održivu budućnost proizvodnog sektora, kao što su:

  • Lean metode za unapređenje konkurentnosti
  • Kako biti inovativna organizacija
  • Kako biti poželjan poslodavac i kako razviti stručne kadrove
  • Automatizacija i roboti- Pametne fabrike i industrija 4.0
  • IT i ERP sistemi za podršku poslovanja itd.

Također, važna misijja konferencije je dodatno oživljavanje lokalne i cjelokupne BH privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz Goražda sa ostatkom BIH i regije Zapadnog Balkana.

Kako su istakli predstavnici firme ‘’Targer’’ koja je inicijator konferencije, ovo je treća po redu konferencija ovakve vrste koja se organizuje u BiH. Do sada su održane dvije konferencije i to u Tešnju i Bihaću, koje su se pokazale kao veoma uspješne, okupivši veliki broj učesnika, posebno privrednika i predstavnika kompanija sa akcentom na proizvodne kompanije.

Cilj ovakvih konferencija jeste prije svega edukacija, međusobno upoznavanje i povezivanje kompanija i uspostavljanje saradnje, promocija privrede te motivacija za dalji razvoj i napredak. Konferencija u Goraždu bit će sačinjena od niza predavanja, panel diskusija i prezentacija, te posjeta firmi koje posluju u Goraždu.

Kako je rečeno u planu je da se tokom ove godine održe 4 ovakve konferencije u BiH, od kojih će tri biti regionalne i jedna centralna koja će biti održana na jesen.

Na današnjem sastanku u Goraždu prezentovana je sama ideja i koncept konferencije, te izvršeno određivanje nosioca aktivnosti i raspodjela obaveza kada je u pitanju organizacija ovog događaja, koji će prema najavama, privući pažnju brojnih medija, ali učesnika, te privrednih društava iz regiona, tako da je interesovanje za istu već veliko.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17