Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 3. regionalna stručno-poslovna konferencija – PIT Goražde 2019.
Održana 3. regionalna stručno-poslovna konferencija – PIT Goražde 2019. PDF Ispis E-mail

21.03.2019.

g-1

U Goraždu je danas održana Konferencija PIT Drina 2019. kao treća regionalna stručno-poslovna konferencija namijenjena proizvodnim i industrijskim djelatnostima, čiji je cilj bio omogućavanje susreta predstavnika proizvodnih kompanija i stručnjaka iz oblasti proizvodnje, industrije i tehnologije radi razmjene znanja i iskustva te uspostave moguće saradnje.

Nakon prve PIT konferencije (Proizvodnjia – Industrija –Tehnologija) u Tešnju i druge u Bihaću, konferencija u Goraždu potaknuta je potrebom i željom da se promovira uspjeh goraždanskih privrednika koji su svojim inovativnim pristupima u radu i proizvodnji ostvarili odlične poslovne rezultate i zauzeli respektabilno mjesto kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.

Jedan od ciljeva konferencije bio je i poticanje saradnje radi dodatnog oživljavanja privrede na ovom prostoru re povezivanje lokalne privrede sa kompanijama i stručnjacima iz cijele BiH i regije.

g-2

Konferencija je održana u organizaciji konsultantske kuće Targer Engineering & Consulting u saradnji s Vladom BPK Goražde, Gradom Goraždem, Udruženjem poslodavaca BPK Goražde i Privrednom komorom BPK-a, a prisustvovali su joj privrednici i vlasnici biznisa iz BPK Goražde i regije, predstavnici vlasti na nivou BPK Goražde, Grada Goražda i drugih lokalnih zajednica, predstavnici susjednih općina te ostali akteri koji imaju dodira sa industrijom i proizvodnim djelatnostima.

Dobrodošlicu u Goražde učesnicima konferencije zaželjeli su je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Na samom početku Muhamed Ramović, gradonačelnik Grada Goražda poželio je dobrodošlicu prisutnima i zahvalio se organizatorima što su prepoznali Goražde kao grad koji je privredni centar regije u kojem posluju neke od najuspješnijih kompanija u BiH.

5-1

"Grad Goražde će i dalje biti velika podrška za privredna ulaganja i za otvaranje novih industrijskih zona", poručio je on.

BPK Goražde je jedan od najmanjih kantona u Federaciji BiH, ali jedan kanton koji je izuzetno prepoznatljiv po privredi i onome što rade privrednici na ovom području. To je kanton koji u zadnjih deset godina ostvaruje rast zaposlenosti preko 2,5 posto godišnje i to je jedan od najboljih rezultata u ovoj državi. Prije svega, zahvalnost tome dugujemo privrednicima, njihovom potencijalu i njihovoj želji da rade na ovom području – kazao je premijer Oković.

gor 2

Prisutnima se obratila i Šejla Bojadžija, predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde koja se zahvalila proizvodnim kompanijama koje su doprinijele privrednom razvitku i zahvaljujući kojim je grad dobio status “čudo na Drini”.

"Nadamo se da će to biti podsticaj mladim ljudima da i dalje rade i stvaraju", poručila je ona.

Konferencija je bila prilika da se učesnici upoznaju sa postojećim i novima metodama i tehnologijama u proizvodnji te efektima njihove primjene u proizvodnim kompanijama, a poseban fokus stavljen je na B2B poslovne susrete te stručna izlaganja o inovacijama u proizvodnji, automatizaciji, robotici i upravljanju ljudskim resursima.

gor 6

Projekt menadžerica konferencije Esma Manić rekla je da je osnovna misija kompanije da pruži privredi podršku i pomogne u umrežavanju i širenju znanja.

"Targer je kompanija koja je dio organizacionog odbora i sretni što je broj okupljenih učesnika govori kolika je snaga konferencije", istakla je ona.

Inače, u Goraždu je ovo prva konferencija ovakvog karaktera. Ideja je nastala iz potrebe i želje da se promoviše uspjeh goraždanskih privrednika koji su svojim inovativnim pristupom, upravljanjem ljudskim resursima i proizvodnjom privredno razvili istočni dio BiH i predstavljaju svjetao primjer uspješnog poslovanja i razvoja.

PIT Drina 2019 okupila je oko 130 privrednika i stručnjaka iz raznih proizvodnih oblasti, što će rezultirati njihovim boljim povezivanjem i dodatnim oživljavanjem lokalne ali i cjelokupne privrede u BiH.

gor 8

Tokom dana, na konferenciji će biti održan veliki broj stručnih izlaganja kako bi se učesnici upoznali sa aktuelnim i naprednim metodama, tehnikama i tehnologijama u poslovnim operacijama i efektima njihove implementacije u BiH.

U okviru ove jednodnevne konferencije organizirana je i posjeta učesnika proizvodnim pogonima kompanija Prevent Goražde i Emka Bosnia.

2

6 pit

11 pit

15 pit

16 pit

a-3 pit

a-5 pit

a-6 pit

a-8 pit

a-10 pit

a-11 pit

03af115e-1764-4cfa-80f9-15a6e0cbb03a23

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23