Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održan trening u okviru projekta: „Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih'' u cilju jačanja lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih
Održan trening u okviru projekta: „Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih'' u cilju jačanja lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih PDF Ispis E-mail

08.10.2019.

aldi 8.10.19-1

 

Danas je u Goraždu, u prostorijama Udruženja ALDI, održan trening za partnere na projektu ''Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih'', koji finansira DVV International – Ured za BiH.

U okviru pomenutog projekta, a u cilju jačanja partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba potpisan je Memorandum o saradnji, što je ključno za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera o oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Obrazovanje odraslih podrazumijeva partnersku djelatnost i zajedničku odgovornost različitih aktera: vlasti, poslodavaca i zaposlenih, privrednih i stručnih asocijacija, udruženja, obrazovnih institucija i pojedinaca. S tim u vezi, lokalno partnerstvo predstavlja zajednički odgovor pomenutih aktera na izazove socijalno-ekonomskog razvoja i potrebe pojedinaca i preduzeća za znanjima i vještinama i osnovni mehanizam planiranja i razvoja stručnog obrazovanja i obuke odraslih.

Kako bi se osiguralo da partnerstvo na polju obrazovanja odraslih bude snažan motor razvoja obrazovanja odraslih neophodno je uspostaviti trajni dijalog između Vlade, Službe za zapošljavanje, obrazovnih ustanova, općina, poslodavaca i civilnog društva, kao i sposobnost svih aktera da zajednički izrađuju i provode strategije i planove u skladu sa potrebama ekonomije i na taj način se djelotvornije bore protiv nezaposlenosti i neaktivnosti.

aldi 8.10.19-2

Jedna od aktivnosti, kojom će se doprinijeti postavljenim ciljevima projekta je trening za potpisnice Memoranduma o saradnji ''Jačanje kapaciteta lokalnog partnerstva Goražde'', koji je danas organizovan u prostorijama Udruženja ALDI, a naredni je planiran za 15. oktobra 2019. godine. Predavač na treningu je bila Melisa Gazdić, konsultant u oblasti lokalnog partnerstva.

aldi 8.10.19-3

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56