Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U organizaciji Udruženja poslovnih žena BIH i Udruženja poslodavaca BPK Goražde održani susreti poslovnih žena "Kafa u 5 do 5"
U organizaciji Udruženja poslovnih žena BIH i Udruženja poslodavaca BPK Goražde održani susreti poslovnih žena "Kafa u 5 do 5" PDF Ispis E-mail

08.10.2019.

upz 08.10-1

 

Udruženje poslovnih žena u BiH organizovalo je u Goraždu, 08.10.2019. godine u prostorijama Biznis centra Goražde susret sa ženama iz Goražda i okruženja. Susreti se organizuju pod nazivom "Kafa u 5 do 5" i namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u oblastima privrede, društva, poljoprivrede i svim ostalim koji se svojim radom i zalaganjem izdvajaju od prosjeka zajednice i društva u cjelini.Udruženje poslodavaca BPK je bilo domaćin ovog druženja „ Kafa u 5 do 5“.

Udruženje je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođe do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe.

upz 08.10-2

Uspostavljanjem nagrade „Snaga izvrsnosti“ želimo društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokazati i slaviti „heroine našeg doba“. Na pijedestal želimo staviti žene koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. „Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. Slavi žene koje nas potiču da budemo bolji, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. Želimo pokazati svjetliju stranu Bosne i Hercegovine! – kazala je Dragana Grbić – Hasibović.

upz 08.10.-3

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do polovine oktobra 2019. je otvoren Javni pozivza nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online).

upz 08.10-4

upz 08.10-6

 

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6