Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana 3. regionalna stručno-poslovna konferencija – PIT Goražde 2019. PDF Ispis E-mail

21.03.2019.

g-1

U Goraždu je danas održana Konferencija PIT Drina 2019. kao treća regionalna stručno-poslovna konferencija namijenjena proizvodnim i industrijskim djelatnostima, čiji je cilj bio omogućavanje susreta predstavnika proizvodnih kompanija i stručnjaka iz oblasti proizvodnje, industrije i tehnologije radi razmjene znanja i iskustva te uspostave moguće saradnje.

Nakon prve PIT konferencije (Proizvodnjia – Industrija –Tehnologija) u Tešnju i druge u Bihaću, konferencija u Goraždu potaknuta je potrebom i željom da se promovira uspjeh goraždanskih privrednika koji su svojim inovativnim pristupima u radu i proizvodnji ostvarili odlične poslovne rezultate i zauzeli respektabilno mjesto kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.

Jedan od ciljeva konferencije bio je i poticanje saradnje radi dodatnog oživljavanja privrede na ovom prostoru re povezivanje lokalne privrede sa kompanijama i stručnjacima iz cijele BiH i regije.

g-2

Više...
 
GORAŽDE 21. MARTA DOMAĆIN VELIKE REGIONALNE POSLOVNE KONFERENCIJE PIT DRINA PDF Ispis E-mail

14.03.2019

Autor gorazde.ba   
četvrtak, 14 Mart 2019 16:29

Kao što je poznato javnosti  Goražde će 21. marta 2019. godine biti domaćin regionalne-poslovne konferencije PIT Drina Goražde (proizvodnja-industrija-tehnologija). Pripreme za ovaj veliki događaj privode se kraju, a u Organizacionom odboru kažu da je do sada veliki broj učesnika potvrdio svoje učešće. Ovo je treća konferencija ovakve vrste koju organizuje konsultantska kuća Targer Engineering & Consultanting, u saradnji sa lokalnom zajednicom, odnosno Gradom Goražde, Vladom BPK-a, Udruženjem poslodavaca BPK i Privrednom komorom BPK-a. Prve dvije konferencije održane su u Bihaću i Tešnju. Tim povodom danas je u zgradi Biznis centra Goražde održana press konferencija.

Konferencija PIT Drina, koja se održava u Hotelu Behar Goražde je zamišljena kao mjesto susreta u jednom danu za sve stručne, rukovodeće i adiministrativne uposlenike proizvodnih kompanija, kao i onih koji će to žele postati. Ovo je treća po redu konferencija ovakve vrste i održava se iz potrebe da se na jednom mjestu okupe proizvodne kompanije radi umrežavanja i razmjena znanja i iskustava između stručnjaka iz proizvodnje i vlasnika biznisa, te da se aktualiziraju teme, kao što je obrazovanje, prilagođeno potrebama tržišta, osnivanje klastera, tehnoloških parkova, industrijskih zona, a sve u cilju podizanja konkurentnosti bh kompanija. Ideja je nastala iz potrebe i želje da se promoviše uspjeh goraždanskih privrednika koji su svojim inovativnim pristupom, upravljanjem ljudskim resursima i proizvodnjom privredno razvili istočni dio BiH i predstavljaju svjetao primjer uspješnog poslovanja i razvoja. PIT Drina okupit će eminentne privrednike i stručnjake raznih proizvodnih oblasti.

Više...
 
JAVNI POZIV za učešće poslodavcima u realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja 2019 PDF Ispis E-mail

13.03.2019.

JAVNI POZIV za učešće poslodavcima u realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja 2019

 
Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima 12. marta u Zenici PDF Ispis E-mail

11.03.2019.

Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima 12. marta u Zenici

Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima 12. marta u Zenici

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine održat će u utorak, 12. marta 2019. godine u Zenici radni sastanak predstavnika grupacija poslodavaca organiziranih na teritorijalnom prinicipu po kantonima, kao i grupacija poslodavaca organiziranih prema djelatnostima.

Više...
 
Održan peti sastanak Organizacionog odbora za održavanje poslovne konferencije u Goraždu. PDF Ispis E-mail

05.03.2019.

IMG 2506

U „Biznis centru“ Goražde danas je održan peti sastanak Organizacionog odbora za održavanje poslovne konferencije u Goraždu koja će se održati 21.03.2019.godine.

Organizacioni odbor je prihvati ponudu o snimanje reportaže o poslovnoj konferenciji. Također, razMatrani su detalji oko reklamnog materijala po ponudi „Faceart“ d.o.o. Vodila se rasprava oko učesnika konferencije i panelista. Ugovarani su i detalji oko hotela, kao i broju učesnika koji će prisustvovati konferenciji.

Diskutovano je i o mogućnosti uključivanja više firmi u sponzorisanje.

Razgovaralo se i o drugim ponudama koje ulaze u trošak poslovne konferencije.

Dogovoreno je da se slijedeći sastanak održi 12.3.2019.godine kada pripreme za konferenciju ulaze u poslednju fazu.

 

IMG 2507

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 119

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38