Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana 7.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde PDF Ispis E-mail

30.05.2018.

prevent safety 006

 

Danas je održana 7.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde  na kome su pored članova Upravnog odbora prisustvovali i predstavnici  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove:  direktor Midhat Hadžiomerović i tržišni inspektor Sead Imširović i predstavnik Gradske uprave Grada Goražda Armin Čavrk.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 6.redovne sjednice i informisanja o realizaciji Odluka o Zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora,razmatrala se Inicijativa za otvaranje izložbeno-prodajnog prostora u multimedijalnoj Sali i ispred Biznis centra koju je podnijelo Udruženje „Stari zanati“.

Gosp.Safet Efendić je obrazložio navedenu inicijativu i objasnio šta je cilj i svrha ove ideje, a to je da se oformi izložbeno-prodajno mjesto na kojem bi  jednom sedmično registrovani poljoprivredni proizvođači i drugi obrtnici mogli izlagati i prodavati svoje proizvode.

Više...
 
PREDSTAVNICI BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE UČESTVOVALI NA DVODNEVNOJ KONFERENCIJI U NJEMAČKOJ PDF Ispis E-mail

19.05.2018.

Razmjena iskustava u oblasti praktične nastave i dualnog obrazovanja

Više...
 
ZAHVALNICE SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE FIRMAMA "GINEX" I "PREVENT", KOMAPNIJAMA KOJE SU U PROŠLOJ GODINI ZAPOSLILE NAJVIŠE LICA SA EVIDENCIJE NEZAPOSLENIH U BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

25.04.2018.

U 2017.godini ostvareni rekordni rezultati u oblasti zapošljavanja

 

Oko 1200 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje zaposleno je u 2017.godini što je najuspješniji rezultat ostvaren u zapošljavanju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde od 2010.godine.

Najveći broj osoba u prošloj godini zaposlile su firme „Ginex“ (133) i „Prevent“ (119) iz Goražda.

„U razgovorima sa kantonalnim premijerom, predstavnicima Privredne komore i Udruženjem poslodavaca dogovorili smo se da na jedan simboličan način iskažemo našu zahvalnost tim dvjema kompanijama – kazala je Nafija Hodo, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde na svečanosti tokom koje su direktoricama „ Preventa“ Lejli Ferhadbegović i „ Ginexa“ Muneveri Fočo, uručene prigodne zahvalnice.

Uz zahvalnost na dodijeljenim priznanjima kojim se afirmišu vrijednosti ovih kompanija, posebno zapošljavanje mladih, istaknuto je da će firme Ginex i Prevent u ovoj, ali i narednim godinama, stvarati uslove za otvaranje novih radnih mjesta.

-Nama je izuzetna čast što se i na ovaj način valorizuju naš doprinos zapošljavanju i naše opredjeljenje da to činimo i ubuduće. Mi smo poslovna porodica koja broji 1400 radnika, a obzirom da je automobilska industrija uvijek turbulentna mi se tome i prilagođavamo, pa će shodno tome biti kreiran i naš odnos u oblasti zapošljavanja, naravno u skladu za politikama zapošljavanja na nivou kantona, gdje imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom i službom – kazala je Lejla Ferhadbegović, direktorica goraždanske kompanije „ Prevent“.

Premijer BPK Goražde Emir Oković smatra da je ovo je jedan lijep gest prema poslodavcima koji su svojim angažmanom u najvećem obimu doprinjeli porastu zaposlenosti na području našeg Kantona.

– Ova je inicijativa Službe za zapošljavanje prilagođena i vremenu i aktuelnom trenutku i apsolutno se naslanja na ciljeve i politike kantonalne Vlade utvrđene kroz one najznačajnije akte kao što su Prostorni plan i Strategija razvoja, kao i našu projekciju rasta zaposlenosti na nivou godine od 2,2 posto. Inače rast zaposlenosti u protekle tri godine je veoma značajan, preko devet posto, što su jako dobri rezultati i s tog aspekta postoji potreba da se zahvalimo poslodavcima koji su tome doprinijeli u najvećem obimu. Pored ovog, imamo potrebu da se zahvalimo svima onima koji uplaćuju poreze u budžet BPK i o tome ćemo u narednom periodu puno više govoriti i na kraju na prigodan način se zahvaliti kompanijama koje u tom dijelu najviše doprinose u realizaciji ciljeva BPK, a koji se ostvaruju kroz budžet- kazao je premijer.

Svečanom uručenju zahvalnica, na kojem je razgovarano i o narednim projektima u provođenju politike stvaranja uslova za bolji razvoj BPK i godišnji rast broja zaposlenih, prisustvovali su između ostalih predsjednici Udruženja poslodavaca i Privredne komore BPK Goražde, Šejla Bojadžija i Dževad Terović.

 
Promotivni film u sklopu ILO projekta- 1.dio : Obrazovanje PDF Ispis E-mail

10.05.2018.

Prvi u nizu promotivnih filmova pod nazivom „Goraždanski model stručnog osposobljavanja“ je objavljen na youtube i na stranici Lokalnog partnerstva. 

 

Link filma : https://www.youtube.com/watch?v=FOPvOxc4qnE

 
O B A V I J E S T PDF Ispis E-mail

10.05.2018.

Sarajevo, 7.5.2018. godine) – Federalni zavod za zapošljavanje će 15.5.2018. godine u 8 sati na svojoj internet stranici www.fzzz.baobjaviti drugi javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2018, a 16.5.2018. godine u 8 sati drugi javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2018.

 

Pozivaju se poslodavci i nezaposlene osobe da se putem internet stranice Zavoda (meni: Aktuelni projekti) upoznaju sa sadržajem programā radi eventualnog sudjelovanja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 108

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Koji zakonski propis je najviše otežavao Vaše poslovanje u 2017.godini?
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23