Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom u 2024. godini PDF Ispis E-mail

15.03.2024.

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavljuje JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom u 2024. godini

Preuzimite Javni poziv: LINK

Aplikacione obrasce možete preuzeti ovdje:

  • Lot I – obrazac JPA L- 1 – LINK
  • Lot IV obrazac JPA L – 4 – LINK
  • Lot V obrazac ORG JPA L – 5 – LINK

Popunjen obrazac zahtjeva sa ostalom dokumentacijom potrebno je dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Vilsonovo šetalište br. 10, 71000 Sarajevo, BiH sa naznakom  

„Javni poziv 2024. – finansiranje/sufinansiranje programa– NE OTVARATI“

  • Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 28.03.2024. godine.
  • Obavijest o objavljivanju Javnog poziva se objavljuje u najmanje dva dnevna lista, dok se cjeloviti tekst Javnog poziva objavljuje na službenoj internet stranici Fonda www.fond.ba.
  • Komisija za selekciju putem obavještenja na internet stranici Fonda objaviti će Listu aplikanata prema predmetnim Lot-ovima koji ne ispunjavaju uslove za dodjelu sredstva u okviru programa. Navedenim obavještenjem korisnici će biti informisani o mogućosti prigovora na objavljenu listu u roku ne dužem od osam (8) dana od dana objave obavjesti na internet stranici Fonda.
  • Rok za dostavu prigovora/upita koji se odnose na bodovanje aplikacija odnosno objavljene rezultate javnog poziva je do osam dana od dana objave rezultata na internet stranici Fonda.
  • Konsultacije i eventualna pojašnjenja javnog poziva mogu se obaviti putem telefona na broj: +387 33 71 77 40.
  • Nepotpune i neblagovremene aplikacije neće biti uzete u razmatranje.
  • Dostavljenu dokumentaciju u okviru Javnog poziva Fond neće vraćati aplikantima.
 
Javni pozivi Zavoda od 18.3.2024. godine PDF Ispis E-mail

06.03.2024.

 

 Autor: urednik -- / 06.03.2024

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Federalni zavod za zapošljavanje danas je najavio skoro pokretanje programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja kojim je planirano zapošljavanje najmanje 6.900 osoba.

Direktorica Zavoda Helena Lončar izjavila je na konferenciji za medije u Sarajevu da je Programom sufinansiranja zapošljavanja 2024 osigurano 43 miliona KM kojim planiraju zapošljavanje najmanje 5.000 osoba, a za Program sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2024 osigurano je 15 miliona KM kojim planiraju samozapošljavanje najmanje 1.900 osoba.

Dodala je da će Javni poziv poslodavcima za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2024 (osim za mjeru Tražim poslodavca 2024 koja će biti objavljena naknadno) biti otvoren 18., 19. i 20. marta, a poziv za Start up 2024 će biti otvoren 20., 21. i 22. marta.

Lončar je pojasnila da će oba javna poziva biti otvorena na portalu Zavoda (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti od 8.00 do 16.00 sati te da se apliciranje vrši online.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podržao je realizaciju navedenih projekata jer ih smatra vrlo važnim za sve nezaposlene a posebno za mlade koji završavaju obrazovanje i žele da grade karijeru u BiH. 

Istakao je da je zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi jedini način opstanka i razvoja društva, te pozvao poslodavce da koriste programe FZZZ-a.

Delić je izrazio nadu da će na taj način biti smanjena nezaposlenost i da nećemo mnogo razmišljati o uvozu strane radne snage već da ćemo kreirati kvalitetno tržište rada bazirano na domaćoj radnoj snazi.

Poslodavci koji namjeravaju aplicirati na mjere u okviru Programa sufinansiranja zapošljavanja 2024 moraju se prethodno registrovati na web portalu Zavoda, kao i nezaposlene osobe koje namjeravaju aplicirati za učešće u Programu samozapošljavanja Start up 2024. Krajnji rok za registraciju je 8. mart 2024.

 
 
 
 
Javni poziv za odabir korisnika sredstava za finansiranje po “Programu podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima sa područja BPK-a Goražde za 2024.godinu PDF Ispis E-mail

04.03.2024.

 
Održana 11. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

28.02.2024.

11 SJEDNICA 28.02.2024

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 28.02.2024.godine 11.redovnu sjednicu, na kojoj se našlo 18 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao realizaciju odluka i zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora.

Razmatrana je i informacija o aktivnostima između dvije sjednice Upravnog odbora.

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao pregled prihoda i rashoda u 2023.godini.

Također, razmatran je pregled prihoda i rashoda manifestacije „Večer uspješnih poslovnih priča 2023“, te zaključeno da su se mogli pokriti svi troškovi nastali u vezi ovog vrlo važnog događaja.

Kako je prema statutu Udruženja poslodavaca BPK Goražde određeno da se izbori u organima upravljanja Udruženja poslodavaca BPK Goražde održavaju svake četiri godine, prema toj obavezi Upravni odbor je da utvrdio datum i dnevni red održavanja izvještajno-izborne skupštine. Utvrđeni datum je 18.04.2024.godine. Također, donesena je odluka o imenovanju kandidaciono-izborne komisije koja će imati zadatak da sačini prijedloge radnih tijela i članova u organima Udruženja poslodavaca BPK Goražde, te da prilikom predlaganja učini napor da se obezbjedi ravnomjerna zastupljenost po osnovu reprezentativnosti i djalatnosti članova, spolna zastupljenost, broj zaposlenih, dosadašnji doprinos u radu Udruženja poslodavaca, te drugi kriteriji.

Razmatrani su i utvrđeni prijedlozi izvještaja o radu Udruženja poslodavaca u 2023 godini, Programa rada za 2024.godinu i Finansijski plana za 2024.godinu.

Također, razmatrana je odluka Vlade BPK Goražde o podsticaju za privredne subjekte sa područja BPK Goražde u 2023.godini, te konstatovano da iznos podsticaja mora biti veći, kao i predložiti neke druge modele i načine podsticaja kao npr.kreditiranje uz subvencioniranje kamate od strane Vlade BPK Goražde.

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao Uredbu Vlade FBIH o pomoći od strane poslodavca, te dao određena mišljenja na ovu uredbu.

Upravni odbor je razmatrao i efekte pomoći privredi od Evropske unije za projekte energijske efikasnosti.

Upravni odbor je donio odluku o održavanju seminara prof.Kasima Tatića za privredne subjekte u mjesecu martu 2024.godine, te usvojio završni račun za 2023.godinu.

Do kraja sjednice Upravni odbor je primio k znanju i nformaciju o novoosnovanim privrednim subjektima na području BPK Goražde u 2023.godini, te informaciju o dodjeli na korištenje objekata koji se nalaze u krugu bivše kasarne „ Goražde 1“ određenim privrednim subjektima.

 
JAVNI POZIV za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energijske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima za 2024. godinu JP BPEU MMSP 2024-1 PDF Ispis E-mail

15.02.2024.

https://fzofbih.org.ba/wp-content/uploads/2023/11/foto-poziv-1-300x172.png 300w, https://fzofbih.org.ba/wp-content/uploads/2023/11/foto-poziv-1-768x439.png 768w" sizes="(max-width: 913px) 100vw, 913px" style="box-sizing:border-box;vertical-align:middle;border-style:none;max-width:100%;width:auto;height:auto">

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH raspisuje JAVNI POZIV za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energijske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima za 2024. godinu JP BPEU MMSP 2024-1

Ukupni iznos budžetske podrške EU raspoloživ po ovom Pozivu je 5.274.342,73 KM

U nastavku su tekst Javnog poziva i prilozi:

Prijava na Javni poziv i dostavljanje obavezne dokumentacije vrši se isključivo elektronskim putem, odnosno putem E-prijave dostupne na: https://e-prijava.fzofbih.org.ba/

VAŽNO OBAVJEŠTENJE za JP BPEU MMSP 2024-1

Obavještavaju se svi zainteresovani podnositelji prijava da predmjer i predračun radova vezan za mjeru energijske efikasnosti koja je predmet prijave, MORA sadržavati informaciju o tehničkim karakteristikama materijala/opreme kojom se potvrđuje ispunjenje zahtjeva iz Priloga br. 1 Javnog poziva  – Pregled minimalnih tehničkih zahtjeva (npr. za vanjske zidove/stropove/krovove/podove: vrstu i debljinu termoizolacionog materijala i toplotnu provodljivost istog; za toplotne pumpe: podatak o SCOP, SEER; te na isti način za sve ostale mjere koje su predmet prijave).

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 195

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15