Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
"Projekat 100 najvećih": Proglašene najbolje kompanije u BiH, ali i u regionu PDF Ispis E-mail

18.09.2019.

Projekt ”100 najvećih u BiH” ima za cilj pokazati da u našoj zemlji ima veoma uspješnih kompanija koje su priznate kako na domaćem tako i na svjetskom tržištu, a večeras su u Sarajevu u hotelu Hills po 32. put dodijeljena priznanja najuspješnijim kompanijama prema rezultatima poslovanja u 2018. godini, ali i gdje je istaknut napredak bh. ekonomije i želja da taj trend bude nastavljen.

Prvo mjesto po prihodu u kategoriji velikih kompanija pripalo je Holdini koja je sa trona skinula do sada neprikosnovenu Elektroprivredu BiH.

Najuspješnija kompanija po dobiti je JP Autoceste FBiH, dok je liderska pozicija najvećih izvoznika pripala ArcelorMittalu.

Trostruki dobitnik večerašnje gala svečanosti je kompanija K-Uni Plus koja je najuspješnije srednje preduzeće po prihodu i izvozu, a direktorica Albina Begić preuzela je i priznanje u kategoriji ”Žene u biznisu”. Kada je riječ o dobiti, najuspješnija kompanija u kategoriji srednjih preduzeća je Grand Trade.

Više...
 
POTPISANI UGOVORI S 399 KORISNIKA GRANT SREDSTAVA U 2019. GODINI PDF Ispis E-mail

18.09.2019.

Potpisani ugovori s 399 korisnika grant sredstava u 2019. godini

Potpisani ugovori s 399 korisnika grant sredstava u 2019. godini

Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i korisnici grant sredstava s područja Federacije BiH potpisali su danas (srijeda 18. 9. 2019. godine) u Mostaru ugovore o dodjeli grant sredstava u 2019. godini.

Po riječima federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Amira Zukića, poticajna sredstva dobilo je 399 korisnika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 3.408.000 maraka.

Riječ je o grant sredstvima koja su odobrena kroz osam projekata,

i to: poticaj inovatorima – pojedincima poticaj udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, unaprjeđenje institucijske poduzetničke infrastrukture, tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka), poticaji opstanku starih i tradicionalnih obrta, poticaji razvoju vezanih i posebnih obrta, poticaji novoosnovanim subjektima male privrede i jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Kroz poticajna grant sredstva Ministarstva, za ovih osam projekata, bit će uposleno preko 300 novih radnika.

Više...
 
U SKLOPU PROJEKTA PRO BUDUĆNOST ODRŽANA JE DISKUSIJA „NAŠI RAZGOVORI“ PDF Ispis E-mail

13.09.2019.

 
 
U sklopu USAID-ovog Projekta (Američka agencija za međunarodni razvoj) PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) koji implementira Catholic Relief Services (CRS), u Velikoj sali Gradske uprave održana je diskusija  „Naši  razgovori“  na  temu  „Uloga  ekonomskog razvoja u izgradnji razumijevanja i povjerenja među građanima. 
 
Cilj „Naših razgovora“ je iznijeti pokazatelje ekonomskog razvoja u lokalnoj zajednici i otvorenosti tržišta  radne snage  u odnosu na  izgradnju  razumijevanja i povjerenja među građanima u smislu općeg utjecaja na međusobne odnose ljudi, te na uspostavu pozitivnijih društvenih odnosa na lokalnom nivou. „Naši razgovori“ dio su projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) „PRO- Budućnost“, koji implementira Chatolic Relief Services (CRS) u saradnji sa Forumom građana Tuzle, Centrom za razvoj mladih Kult, Nansen dijalog centrom Mostar, Caritasom BiH i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.
 
Više...
 
SARADNJA SA USAID-OM NA POVEZIVANJU GRADA GORAŽDA SA BOSANSKOHERCEGOVAČKOM DIJASPOROM PDF Ispis E-mail Autor gorazde.ba PDF Ispis E-mail

05.09.2019.

 
 

Nakon što je potpisan Sporazum u mjesecu julu danas je u Velikoj sali Gradske uprave organizovana Info sesija o grant programu USAID projekta ''DIASPORA INVEST'' u okviru koje je predstavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore ili da imaju dokazivu poslovnu vezu sa bh.dijasporom.

Info sesija o grant programu USAID projekta ''DIASPORA INVEST'' prisustvovao je i gradonačelnik Goražda dr. sci. Muhamed Ramović, koji je pozdravio prisutne, te ovom prilikom naglasio kako je riječ o veoma bitnom projektu koji će pomoći u zapošljavanju u našem Gradu, te povezivanju sa našim građanima koji trenutno ne žive u Goraždu. On je kazao kako Gradska uprava uvijek podržava pozitivne projekte, te da će se saradnja sa Biznis centrom bh. dijaspore nastaviti i ubuduće.

Biznis centar bh. dijaspore – Diaspora Business Center (Centar) djeluje u sklopu Grupacije ‘Naša perspektiva’ koja od 2010. godine intenzivno radi na aktiviranju finansijskih i drugih resursa bh. dijaspore u cilju razvoja Bosne i Hercegovine.

Posebno je značajna podrška Američke vlade preko USAID-a na ovome projektu, sa kojima Grad Goražde već dugi vremenski period ima izvrsnu saradnju, te je implementirao niz značajnih projekata od kojih je značajan Projekat izgradnje sistema vodosnabdjevanja Industrijske zone Vitkovići i naselja Vitkovići, zatim projekat PRObudućnost, Projekat GAP, te Gold projekat unaprijeđenja funkcionisanja i ekonomskog razvoja lokalne zajednice.

Javni poziv za aplikacije će biti otvoren do 30.09.2019. godine. Detaljnije informacije o programu možete saznati registracijom naonline platformi www.grant.diasporainvest.ba.

 

 

 
 

 

 
Objavljen grant program USAID-a " DIJASPORA INVEST PDF Ispis E-mail

05.09.2019.

Projekat USAID Diaspora Invest raspisao je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava. Grantovi idu do 50.000KM.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore, ili da imaju dokazivu poslovnu vezu sa bh. dijasporom. 

JAVNI POZIV je otvoren do 30.09.2019.godine.

Link javnog poziva: http://www.grant.diasporainvest.ba/

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 128

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21