Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
ODRŽANE JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O UNAPRIJEĐENJU LOKALNOG POSLOVANJA U BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

15.07.2019.

Cilj izrade ovog zakonskog rješenja je stvaranje povoljnijeg ambijenta za poslovanje privrednih subjekata na području BPK Goražde

Nakon općina Foča i Pale u FBiH, u Goraždu je juče održana i posljednja po redu javna rasprava o nacrtu Zakona o unaprijeđenju lokalnog poslovanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Javnu raspravu organizovalo je Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa Ustavnom i zakonodavno-pravnom komisijom  i Komisijom za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde.

Više...
 
Tri miliona eura za mikro, mala i srednja poduzeća u BiH PDF Ispis E-mail

02.07.2019.

Mikro, mala i srednja poduzeća (MMSP) i poduzetnici u BiH od danas mogu imati koristi od bespovratnih sredstava u okviru Poziva za dostavljanje prijedloga projekataza partnerstva u oblasti izvozno orijentisanih sektora, zahvaljujući EU4Business projektu.

Ukupno tri miliona eura bit će dostupno za projkete koji razvijaju inovativnost, saradnju, digitalizaciju i poslovno okruženje, rečeno je danas u Sarajevu prilikom predstavljanja ovog poziva.

Šef Sekcije Operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave pri Delegaciji EU u BiH Nicolas Bizel kazao je da se radi o četvrtom pozivu za dostavljanje prijedloga projekata, te podsjetio da su ranije objavljeni pozivi koji su se odnosili na poljoprivredno-prehrambeni sektor i ruralni razvoj, sektor turizma i sektor poduzetništva.

Više...
 
Objavljen Zahtjev za aplikacije - WHAM za podršku preduzećima u metalnoj, tekstilnoj i drvnoj industriji PDF Ispis E-mail
 • 24.06.2019.

  Request for Applications

  Issuance Date: 24-June-2019
  Closing Date: 31-August-2019
  Total Potential Funding: USD 300,000

  Estimated Number of Awards: 10

  Maximum Award: USD 50,000

  WHAM published a Requests for Applications (RFAs) targeted to support high-growth, exporting or export-ready enterprises, in metal, wood and/or textile/footwear industries, aiming to expand capacity, reach more markets, and generate greater employment.

  RFA published is focused on improving workforce, access to markets and product quality.

  For full RFA visit http://www.whambih.org/.

  Deadline for receiving Grant Applications is 4:00PM local time on August 31, 2019. The RFA will be closed earlier if all the potential funding is exhausted. We encourage interested organizations to submit their application as soon as possible.

Više...
 
Posjeta kompanijama „Prevent“d.o.o i „Prevent Components“ u Vitkovićima PDF Ispis E-mail

20.06.2019.

Posjeta kompanijama „Prevent“d.o.o i „Prevent Components“ u Vitkovićima

U nastavku posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, te dopredsjedavajućim Skupštine BPK Edimom Fejzićem, posjetila je danas pogone firmi „Prevent“ d.o.o. Goražde i „Prevent Components“ Goražde, čija je proizvodnja od velikog značaja kako za održavanje nivoa zaposlenosti, tako i u podizanju proizvodne moći u ovom dijelu našeg kantona.

Više...
 
VLADA BPK GORAŽDE POSJETILA GRAĐEVINSKE FIRME „OKAC“ D.O.O. I GPD „DRINA“ D.D. PDF Ispis E-mail

18.6.2019.

Iskazana spremnost za međusobnu saradnju u cilju stvaranja što boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata na prostoru BPK Goražde

U okviru posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerkom Aidom Obućom,  posjetila je juče  firme „Okac“d.o.o. i  GPD „Drina“ d.d. .  Sastanku sa menadžmentom ovih firmi prisustvovala je i direktorica MPI „Mlin“ Ustikolina.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 125

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25