Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
U organizaciji Udruženja poslovnih žena BIH i Udruženja poslodavaca BPK Goražde održani susreti poslovnih žena "Kafa u 5 do 5" PDF Ispis E-mail

08.10.2019.

upz 08.10-1

 

Udruženje poslovnih žena u BiH organizovalo je u Goraždu, 08.10.2019. godine u prostorijama Biznis centra Goražde susret sa ženama iz Goražda i okruženja. Susreti se organizuju pod nazivom "Kafa u 5 do 5" i namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u oblastima privrede, društva, poljoprivrede i svim ostalim koji se svojim radom i zalaganjem izdvajaju od prosjeka zajednice i društva u cjelini.Udruženje poslodavaca BPK je bilo domaćin ovog druženja „ Kafa u 5 do 5“.

Udruženje je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođe do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe.

upz 08.10-2

Uspostavljanjem nagrade „Snaga izvrsnosti“ želimo društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokazati i slaviti „heroine našeg doba“. Na pijedestal želimo staviti žene koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. „Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. Slavi žene koje nas potiču da budemo bolji, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. Želimo pokazati svjetliju stranu Bosne i Hercegovine! – kazala je Dragana Grbić – Hasibović.

upz 08.10.-3

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do polovine oktobra 2019. je otvoren Javni pozivza nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online).

upz 08.10-4

upz 08.10-6

 

Više...
 
Održan trening u okviru projekta: „Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih'' u cilju jačanja lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih PDF Ispis E-mail

08.10.2019.

aldi 8.10.19-1

 

Danas je u Goraždu, u prostorijama Udruženja ALDI, održan trening za partnere na projektu ''Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih'', koji finansira DVV International – Ured za BiH.

U okviru pomenutog projekta, a u cilju jačanja partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba potpisan je Memorandum o saradnji, što je ključno za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera o oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Obrazovanje odraslih podrazumijeva partnersku djelatnost i zajedničku odgovornost različitih aktera: vlasti, poslodavaca i zaposlenih, privrednih i stručnih asocijacija, udruženja, obrazovnih institucija i pojedinaca. S tim u vezi, lokalno partnerstvo predstavlja zajednički odgovor pomenutih aktera na izazove socijalno-ekonomskog razvoja i potrebe pojedinaca i preduzeća za znanjima i vještinama i osnovni mehanizam planiranja i razvoja stručnog obrazovanja i obuke odraslih.

Više...
 
Šta će nove mjere Vlade FBiH značiti za one sa niskim platama PDF Ispis E-mail

02.10.2019.

 
Šta će nove mjere Vlade FBiH značiti za one sa niskim platamaIzvor: N1
Goran Miraščić i Adnan Smailbegović

Zaposlenici s primanjima do 800 KM bit će oslobođeni plaćanja poreza na dohodak, nova je mjera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom planiraju rasteretiti privrednike. Ekonomisti i poslovna zajednica jedinstveni u ocijeni da je ukidanje dohotka do određenog iznosa dobar potez, ali ne na način kako je to predloženo. O detaljima plana Vlade FBiH da rastereti privrednike za Novi dan govorili su Goran Miraščić, savjetnik federalnog premijera i Adnan Smailbegović, predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH.

N1: Gospodine Miraščija, prvo da objasnimo ovu mjeru Vlade FBiH da plate do 800 KM ne oporezuje?

Više...
 
Udruženje poslovnih žena BIH produžilo javni poziv do 10.oktobra 2019.godine za nagradu: "SNAGA IZVRSNOSTI" PDF Ispis E-mail

01.10.2019.

Udruženje poslovnih žena BIH produžilo je javni poziv za nominaciju za nagradu: "SNAGA IZVRSNOSTI"  do 10.oktobra 2019.godine.

Projekat se provodi u saradnji sa magazinom "GRACIJA"

O nagradi: https://upzbih.ba/nagrada/

 Nominujte kandidatkinju: https://upzbih.ba/nominuj/ 
Nominacije za nagradu izvrsnosti: https://upzbih.ba/nominacije/ 
 
 
 
 
ODRŽAN OKRUGLI STO O TEMI „UNAPRJEĐENJE SARADNJE OBRAZOVANJA ODRASLIH I PRIVREDE“ PDF Ispis E-mail

16.09.2019.

Obrazovanje je jedan od faktora razvoja  BPK Goražde

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u saradnji i uz finansijsku podršku DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu, danas je u Sali Biznis centra u Goraždu održan Okrugli sto o temi „Unaprjeđenje saradnje obrazovanja odraslih i privrede“.

Okruglom stolu, pored ministara u Vladi BPK Goražde, direktorice Službe za zapošljavanje  i predstavnika Privredne komore, prisustvovali su i predstavnici poslodavaca te Udruženja za lokalne razvoje inicijative „ALDI“.

Cilj Okruglog stola je da kroz dijalog učesnika u ovom procesu promovira obrazovanje odraslih i ukaže na potrebu koordiniranog pristupa kako bi obrazovanje odraslih dalo poželjne rezultate u kontekstu ostvarivanja ličnog, profesionalnog i društvenog razvoja.

Prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Armana Bešlije, naš kanton usvojio je sve zakonske i podzakonske akte koji se odnose na unaprjeđenje obrazovanja na prostoru našeg kantona.

„ Obrazovanje odraslih je jako bitan segment u razvoju kantona. S tim u vezi, donijeli smo sve zakonske i podzakonske akte, tako da je u prethodnom periodu prošlo obuku preko 1500 radnika  koji su pronašli zaposlenje u privrednim subjektima. Doneseni su i pravilnici po hitnom postupanju tako što da što hitnije možemo dati obuku za potrebe tržište rada. Takođe, donijeli smo i Strategiju o obrazovanju odraslih tako da je ovaj Okrugli sto sumiranje svega što smo do sada uradili i što planiramo ubuduće da radimo zajedno sa našim partenrima, to jeste privredom i međunarodnim organizaicijama koji ovdje rade i djeluju. Naredni koraci su da implementiramo sve što smo naveli u Strategiji obrazovanja odraslih  te  da uključimo što više privrednih subjekata u cijeli sistem“- kazao je ovom prilikom ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Arman Bešlija.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 132

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20