Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Započelo glasanje za nagradu: "Snaga izvrsnosti" PDF Ispis E-mail

21.10.2019.

Počelo glasanje za nagradu: "Snaga izvrsnosti" U organizaciji Udruženja poslovnih žena. Za nagradu se takmiče žene u 7 kategorija.

Na slijedećem linku se može izvršiti glasanje: https://upzbih.ba/nominacije/

 
Održana prva u nizu edukacija na temu: Javne nabavke PDF Ispis E-mail

17.10.2019.

javne nabavke 17. 10 19 1

Udruženje poslodavaca BPK Goražde u saradnji sa „Revicon“ d.o.o. Sarajevo organizovalo je prvu u nizu edukacija na temu: „Javne nabavke“.
Obrađivale su se slijedeće teme:
- Regulatorni okvir sistema javnih nabavki
- Osnovni principi javnih nabavki
- Izuzeci od primjene javnih nabavki
- Ugovorni organi
- Planiranje javnih nabavki
- Rokovi
- Obaviještavanje i izvještavanje
- Tenderska dokumentacija
- Postupci nabavke

Više...
 
U Goraždu održana prva radionica o pravima i obavezama poslodavaca u postupku inspekcijskog nadzora INSPEKCIJSKI NADZOR DOPRINOSI POBOLJŠANJU UKUPNE POSLOVNE KLIME PDF Ispis E-mail

16.10.2019.

72362894 1588801324590551 5898610738892636160 n

 

Nakon provedenih konsultacija putem javnih rasprava, okruglih stolova i fokus grupa, Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine je utvrdilo da su ključni problemi vezani za inspekcijski rad nedovoljno poznavanje propisa od strane poslodavaca, kao i nedostatak znanja u ovoj oblasti. Stoga UPFBiH prepoznajući potrebu za edukacijom poslodavaca, članova UPFBiH, organizira niz radionica o pravima i obavezama u postupku inspekcijskog nadzora.

Prva radionica o inspekcijskom nadzoru održana je u Goraždu, u biznis centru s ciljem sprečavanja kažnjavanja poslodavaca u situacijama kada za to nema zakonskog osnova, poboljšanja poslovne klime i promocije preventivnih u odnosu na represivne mjere.

radinica 16 10 19 1

 

Više...
 
ZAPOČELA 16.PRIVREDNO-KULTURNA MANIFESTACIJA „DANI JABUKE“ GORAŽDE 2019. Manifestaciju “Dane jabuke” otvorila premijerka BPK Goražde Aida Obuća PDF Ispis E-mail

10.10.2019.

Manifestaciju “Dane jabuke” otvorila premijerka BPK Goražde Aida Obuća

U Goraždu je danas otvorena 16. privredno-kulturna manifestacija „Dani jabuke“ Goražde 2019.

Svečanoj ceremoniji otvaranja na platou ispred Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu, uz veliki broj građana, prisustvovali su zvaničnici  izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde i Federacije BiH, kao i susjednih gradova u Republici Srskoj.

Više...
 
U organizaciji Udruženja poslovnih žena BIH i Udruženja poslodavaca BPK Goražde održani susreti poslovnih žena "Kafa u 5 do 5" PDF Ispis E-mail

08.10.2019.

upz 08.10-1

 

Udruženje poslovnih žena u BiH organizovalo je u Goraždu, 08.10.2019. godine u prostorijama Biznis centra Goražde susret sa ženama iz Goražda i okruženja. Susreti se organizuju pod nazivom "Kafa u 5 do 5" i namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u oblastima privrede, društva, poljoprivrede i svim ostalim koji se svojim radom i zalaganjem izdvajaju od prosjeka zajednice i društva u cjelini.Udruženje poslodavaca BPK je bilo domaćin ovog druženja „ Kafa u 5 do 5“.

Udruženje je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođe do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe.

upz 08.10-2

Uspostavljanjem nagrade „Snaga izvrsnosti“ želimo društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokazati i slaviti „heroine našeg doba“. Na pijedestal želimo staviti žene koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. „Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. Slavi žene koje nas potiču da budemo bolji, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. Želimo pokazati svjetliju stranu Bosne i Hercegovine! – kazala je Dragana Grbić – Hasibović.

upz 08.10.-3

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do polovine oktobra 2019. je otvoren Javni pozivza nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online).

upz 08.10-4

upz 08.10-6

 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 133

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10