Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Preduzeća u BiH jedina u regionu plaćaju porez prije nego naplate posao PDF Ispis E-mail

17.01.2018.

Privrednici u BiH primorani su da unaprijed plate PDV i u slučajevima kada nisu naplatili neki posao, što im i dalje stvara velike probleme, a neke dovodi u težak finansijski položaj.

Kako je u razgovoru za Fokus.ba istakla Vedrana Živković, portparol Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH), generalni stav ovog udruženja jeste da bi se trebalo omogućiti plaćanje PDV-a po naplati računa, odnosno nakon naplaćenog posla.

Više...
 
Trgovci na pijacama porez na dohodak plaćat će paušalno PDF Ispis E-mail

10.01.2018.

Problem kojeg imaju trgovci koji rade na pijacama u Federaciji BiH prilikom registracije u poreskim upravama lokalnih općina, bit će ubrzo riješen, saznaje Oslobođenje.

Naime, nova kategorija trgovac pojedinac bit će uvrštena u Pravilnik i stupit će na snagu po objavi u Službenim novinama. Tako će moći plaćati paušalno porez na dohodak, kako im je ranije i obećano iz Ministarstva trgovine FBiH.

Podsjetimo, prodavači na pijacama prilikom registracije nisu mogli dobiti pogodnost paušalnog plaćanja poreza na dohodak, jer izmjenjeni Zakon o unutrašnjoj trgovini FBiH nije bio ispraćen podzakonskim aktima.

Ovom pogodnošću trgovci će porez na dohodak plaćati 70 KM kao i obveznici koji obavljaju obrtničke djelatnosti i djelatnosti koje su srodne obrtničkim. Izmjenama zakona imat će i olakšavajuću poresku osnovicu kada je u pitanju uplata doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje.

 Izvor: www.akta.ba
 
Preminuo Šačir Alihodžić direktor firme "Bralig" d.o.o. i član Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

29.12.2017.

IMG 1340

Goražde se danas oprašta od istaknutog privrednika Šačira Alihodžića, direktora firme "Bralig" d.o.o., koji je bio i aktivni član Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

 

Porodici Šačira Alihodžića upučujemo riječi suosječanja u povodu preseljenja na Ahiret.

 

 
U Službenom glasniku BIH izašao Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama PDF Ispis E-mail

28.11.2017.

U Službenom glasniku BIH broj 91/17 26.12.2017. godine izašao je  Zakon o izmjenama i dopuama Zakona o akcizama u BIH.

 

Tekst zakona : ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O AKCIZAMA U BIH

 
Parlament BIH ukinuo poreznu taksu o stanju poreznih obaveza PDF Ispis E-mail

27.12.2017.

Parlament Federacije BIH na svojim sjednicama 21.11.2017. i 07.12.2017.godine donio je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim upravnim taksama i tarifi federalnih upravnih taksi, po kome je obrisan tarifni broj: 48, koji se odnosio za uvjerenje o stanju poreznih obaveza, prema kojem su svi privredni subjekti bili dužni plačati po 15 KM za statusno uvjerenje za izmirenje poreza, doprinosa i drugih obaveza.

 

IZMJENA ZAKONA O FEDERALNIH UPRAVNIM TAKSAMA

 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 96 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11