Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE BPK GORAŽDE I UDRUŽENJE GRAĐANA „ALDI“ organizovali Okrugli sto o temi sistemskog uređenja praktične nastave PDF Ispis E-mail

20.10.2017.

Održan Okrugli sto o temi sistemskog uređenja praktične nastave

U sklopu Erasmus Plus projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima u aktivnijem uključivanju u proces organizacije praktične nastave, danas je u Hotelu „Behar“ u Goraždu, u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde i  Udruženja  „ALDI“ Goražde održan  Okrugli sto o temi „Sistemsko uređenje praktične nastave  – Šansa za poslodavce“.

Više...
 
VLADA BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE I BBI BANKA D.D. SARAJEVO potpisali ugovor o saradnji na uspostavi povoljne linije za finansiranje privrede i obrta u BPK Groažde PDF Ispis E-mail

20.10.2017.

bbi 20.10.1

 

U Goraždu je danas održana svečanost potpisivanja Ugovora o poslovnoj saradnji između Vlade Bosansko-podirnjskog kantona Goražde i „Bosna bank International“ d.d. Sarajevo o plasiranju linije finansiranja, uz subvencioniranje dijela profitne marže za privredna društva i obrtnike koji posluju na području BPK Goražde.

Više...
 
POTPISAN SPORAZUM ZA POČETAK PROJEKTA PREKVALIFIKACIJE NEZAPOSLENIH PDF Ispis E-mail

18.10.2017.

 

U Velikoj sali Gradske uprave Goražde danas je održano svečano potpisivanje Sporazuma na zajedničkoj realizaciji projekta „Uspostavljanje efikasnijih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“, koji implementira Međunarodna organizacija rada (ILO) sredstvima Evropske unije. Koncept notu je predalo 157 partnerstava, od kojih je zadovoljilo 48 aplikacija. Nakon predaje pune aplikacione forme kriterije je zadovoljilo 15 aplikacija među kojima je i aplikacija Grada Goražda. Pored Gradske uprave, koja je aplikant ostali partneri na ovom projektu su: Udruženje ALDI, Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, SSS „Džemal Bijedić“, kompanije Bekto Precisa i EMKA Bosnia.

Više...
 
PREDSTAVNICI DELEGACIJE EU U POSJETI GRADU GORAŽDE PDF Ispis E-mail

16.10.2017.

 
,

Obzirom da je u mjesecu junu 2017. godine službeno završen projekat “Goražde-zona unaprijeđenog poslovanja” koji je finansiran od strane Europske komisije, a implementirao se posredstvom OXFAM-a i njegovih partnera na ovom projektu - Grada Goražda, Vlade BPK, Obrtničke komore BPK i Razvojne agencije Informest iz Italije, danas su naš grad posjetili predstavnici Delegacije EU.

Više...
 
Održana sjednica ESV-a FBIH PDF Ispis E-mail

10.10.2017.

10 Oct 2017

Na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH poslodavci i sindikalisti zaključili su da je potrebno dodatno usaglasiti odredbe Nacrta zakona o zaštiti na radu, čije je donošenje predložila Vlada FBiH u okviru reforme radnog zakonodavstva budući da je postojeći Zakon o zaštiti na radu donesen 1990. godine.
 
Navodeći razlog za takav stav, predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH i Saveza samostalnih sindikata BiH kazali su da ne mogu prihvatiti navedeni Nacrt zakona o zaštiti na radu, već onaj ranije usaglašeni zakon koji se zvao Zakon o sigurnosti i zdravlju na radu.
 
- Prilikom razmatranja prvobitnog prijedloga navedenog zakonskog rješenja na jednoj od ranije održanih sjednica ESVFBiH nije postignuta saglasnost oko 12, 13 članova i zaključak je bio da delegacije poslodavaca i sindikata formiraju pregovaračke timove, koji će usuglasiti navedene članove, „a ono što ne bude da usaglasi Vlada FBiH“. Međutim sve je usaglašeno i podržavamo usaglašeni tekst zakona, a ovu verziju koja je danas ponuđena ne možemo podržat - rekao je direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.
 
Više...
 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 100 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14