Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Nesalomljive lopate za snijeg: Portal: Akta.ba PDF Ispis E-mail

Nesalomljive lopate za snijeg

 

Izvor: Akta.ba, 5.1.2017
Datum objave: 5.1.2017 12:15:00
 

BP lopate su dizajnirane/izrađene da čiste snjeg ili drugi otpad sa prilaza, puteva, pješačkih prelaza, trotoara, parkova i ostalih područja koje su zadešene sa teškim padavinama. Izrađena je od amorfne termoplastike što je čini izuzetno efikasnim alatom. Oblik i veličina ove lopate u snjeg za je jako koristan, kad morate da brinete/očistite veću površinu. Dokazala se kao dobar izbor za obavljanje težih poslova. Otporna je na niske temperature ( od -100 do +135 °C). Ručka je napravljena od eukaliptusovog drveta, koja je karakteristična po velikoj snazi, čvrstoći i otpornosti na vremenske prilike i jako je lagana. Lopata je proizvedena za tri različite vrste:

  • BP lopata
  • BP lopata za auta
  • BP lopata sa dugom ručkom

Više...
 
U Federaciji počela primjena novog Zakona o finansijskom poslovanju PDF Ispis E-mail

30.12.2016.

 

Izvor: Fena, 30.12.2016 

U Federaciji se od danas počinje primjenjivati novi Zakon o finansijskom poslovanju, koji je stupio na snagu 30. juna kao rezultat usklađivanja bh. zakonodavstva sa direktivama EU o suzbijanju kašnjenja sa plaćanjima u privredi.

"Zakon sadrži odredbe koje su sukladne odredbama Direktive 2011/07/EU Europskog parlamenta i Vijeća Europe o suzbijanju zakašnjenja s plaćanjem u trgovačkim ugovorima",  izjavila je Feni federalna ministrica finansija Jelka Milićević.

Pored pravnih posljedica za zakašnjenje u izvršenju plaćanja kaže da Zakon uređuje finansijsko poslovanje društava i javnih organa, te rokove izvršenja novčanih obaveza.

"Poduzetnik je obvezan najkasnije u roku od 60 dana od nastanka nelikvidnosti poduzeti mjere financijskog restrukturiranja radi ponovnog uspostavljanja stanja likvidnosti", naglasila je Milićević.

Nedonošenje mjera restrukturiranja kažnjava se novčanom kaznom od 5.000 do 15.000 KM.

Smatra se da je poduzetnik nelikvidan ako kasni više od 30 dana sa isplatom plaće i pripadajućih obaveza državi (poreza i doprinosa) i ako kasni više od 60 dana u izvršenju jedne ili više kratkoročnih novčanih obveza, čiji iznos prelazi 20 posto od iznosa njegovih kratkoročnih obveza objavljenih u godišnjem financijskom izvještaju za proteklu financijsku godinu.

Više...
 
Održana pres konferencija Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

29.12.2016.

Danas je u prostorijama Udruženja poslodavaca BPK Goražde održana pres konferencija za novinare sa osvrtom na rad Udruženja u 2016.godini i planovima za 2017.godinu.

Izjavu za medije dao je sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnan Bukva.

 

TEKST ZA PRES KONFERENCIJU

 
KOMISIJA ZA PRIVREDU I EKONOMSKU POLITIKU SKUPŠTINE BPK-a PDF Ispis E-mail
 
Razmatrana Informacija o stanju i poslovanju privrednih društava na prostoru BPK-a Goražde za 2015. godinu

1

Komisija za privredu i ekonomsku politiku Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala sjednicu na kojoj je razmatrana Informacija o stanju i poslovanju privrednih  društava s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2015. godinu.

Više...
 
Objavljen Javni poziv Ministarstva za privredu BPK Goražde PDF Ispis E-mail

23.12.2016.

Ministarstvo za privredu BPK Goražde objavilo je javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava u iznosu od 80.000,00 KM.

Sredstva su predviđena za privrednike iz industrijskih zona.

Krajnji rok dostave projektnih prijedloga je 27.12.2016.

JAVNI POZIV 

PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA 

OBRAZAC PROJEKTA

 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 115 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20