Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Ponuđena dva prijedloga za oporezivanje dohotka PDF Ispis E-mail

09.11.2016.

Federalna ministrica finansija Jelka Miličević izjavila je jučer nakon sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeće (ESV) za teritoriju Federacije BiH da je intencija dvaju važnih reformskih poreskih zakona da se harmonizira sistem obračuna poreza i doprinosa, svi poslodavci dovedu u jednak položaj, te da se osigura održivost izvanbudžetkih fondova.

Članovi ESV-a su razmatrali radne materijale zakona o doprinosima, te zakona o porezu na dohodak. Predloženi zaključak da ESV podržava donošenje nacrta ovih zakona, njihovo upućivanje u Parlament i otvaranje javne rasprave da bi se definisali konačni stavovi, nije usvojen jednoglasno jer su poslodavci izrazili rezervu na takav zaključak.

"Sa ovim zakonima se mijenja ustaljena praksa i očekivano je da će biti puno primjedbi, sugestija i zahtjeva i zato ćemo nakon sjednice ESV, u okviru svih procedura koje postoje za ovako važne zakone, imati utvrđivanje prednacrta, razmatranje nacrta, te otvaranje javne rasprave gdje će se otvoriti mogućnost da se dođe do najboljeg rješenja", kazala je Milićević.

Više...
 
Održana 41. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

04.11.2016.

uo 3 11 16

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 03.11.2016.godine 41. redovnu sjednicu na kojoj se našlo 13 tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajaja Zapisnika sa 40.redovne sjednice Upravni odbor je razmatrao Finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca za 10 mjeseci sa pregledom prihoda i rashoda za 10 mjeseci, kao i pregled uplata članarina po firmama za 10 mjeseci u 2016.godini.

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao efekte sastanka sa ministrom za privredu BPK Goražde na kome se razgovaralo o pet ključnih tema (rasterećenje privrede, problem sive ekonomije, o Fondu za profesionalnu rehabilitaciju invalida) i drugim temama.

Upravni odbor Udruženja poslodavaca konstatuje da treba nastaviti sastanke sa resornim ministarstvom za privredu BPK Goražde i nastojati da se zaključci doneseni na održanom sastanku implementiraju kao i proširiti još tema koje su bitne za poslodavce i za stvaranje boljeg poslovnog ambijenta.

Upravni odbor Udruženja poslodavaca primio je k znanju informaciju o aktivnostima između dvije sjednice i aktivnostima u Biznis centru, te konstatuje da je bilo mnogobrojnih aktivnosti u kome su učestvovali predstavnici Udruženja poslodavaca, te da treba poduzeti također u narednom periodu i konkretnije aktivnosti koje će ići u pravcu riješavanju problema poslodavaca.

Više...
 
U posjeti Biznis centru predstavnik asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

Copy of IMG 2244

Predstavnik Asocijacije srrednjoškolaca BiH iz Goražda Fehim Pleh boravio je danas u Biznis centru Goražde kako bi se upoznao sa radom ovih privrednih asocijacija, a u sklopu projekta „jedan radni dan- 20 KM“ , dok su druge kolege angažovane u drugim firmama, te će od tog novca  finansirati određene projekte na uređenju grada.

Sekretar Udruženja poslodavaca upoznao ga je sa radom Udruženja poslodavaca, njihovim članovima, uslugama koje pružaju, te na kojim osnovama zasniva rad Udruženja poslodavaca.

Gosp.Fehim Pleh je zadovoljan o onim što je naučio o radu Udruženja poslodavaca te rekao da sada ima potpuno drugu sliku o privrednom potencijalu koji ima BPK Goražde i da je spoznao mnogo toga novog o privrednim subjektima o kojima nije ništa znao do sada.

 
Održan sastanak predsjednice Udruženja poslodavaca sa članicom udruženja „Eco-ambalaža“ d.o.o. PDF Ispis E-mail

28.10.2016.

IMG 2246

U sklopu niza sastanaka sa članicama Udruženja poslodavaca BPK Goražde koji neparticipiraju u upravnim tijelima udruženja sa ciljem iznošenja problema sa kojima se suočavaju u svom poslovanju i konkretnim prijedlozima kako bi se ti problemi mogli riješiti ( nameti na privredu: velike takse, pitanje podsticaja privredi, siva ekonomija, programi zapošljavanja putem Službe za zapošljavanje BPK Goražde i druga pitanja) danas je održan sastanak između predsjednice Udruženja poslodavaca Šejle Bojadžije i direktorice firme ”Eco-ambalaža” d.o.o. Šefike Čengić.

Više...
 
Objavljen javni poziv poslodavcima po programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

Programom su planirana sredstva u iznosu od 300.000,00 KM,  a cilj je zapošljavanje 41 (četrdesetjedne) osobe koje spadaju u kategoriju djece šehida i poginulih boraca, i to:

-          15 (petnaest) osoba sa VSS/VŠS spremom i

-          26 (dvadesetšest) osoba sa SSS/KV spremom i NK.

Služba će u periodu od 12 mjeseci,  poslodavcima koji budu obuhvaćeni Programom i potpišu ugovor o sufinansiranju, mjesečno isplaćivati/refundirati iznos od 800,00 KM  za (VSS/VŠS) i 500,00 KM za (SSS/KV/NK) za protekli mjesec, a koji obuhvata dio troškova obaveznih doprinosa i/ili dio neto plaće.

       

Pravoučešćapo Javnompozivuimajupravnisubjektikojiimajuregistrovanu djelatnostnapodručjuBosansko-podrinjskog kantonaGoražde, koji imaju uposlenih 5 i više radnika, a koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te poslodavci koji imaju sa Poreznom upravom Federacije BiH potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda.

Javni poziv se zatvara protekom petnaest (15) dana od dana objave ili u slučaju nedovoljnog odziva, utroškom Programom planiranih sredstava

Javni poziv 

Prijava

 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 119 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24