Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Objavljen javni poziv poslodavcima po programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

Programom su planirana sredstva u iznosu od 300.000,00 KM,  a cilj je zapošljavanje 41 (četrdesetjedne) osobe koje spadaju u kategoriju djece šehida i poginulih boraca, i to:

-          15 (petnaest) osoba sa VSS/VŠS spremom i

-          26 (dvadesetšest) osoba sa SSS/KV spremom i NK.

Služba će u periodu od 12 mjeseci,  poslodavcima koji budu obuhvaćeni Programom i potpišu ugovor o sufinansiranju, mjesečno isplaćivati/refundirati iznos od 800,00 KM  za (VSS/VŠS) i 500,00 KM za (SSS/KV/NK) za protekli mjesec, a koji obuhvata dio troškova obaveznih doprinosa i/ili dio neto plaće.

       

Pravoučešćapo Javnompozivuimajupravnisubjektikojiimajuregistrovanu djelatnostnapodručjuBosansko-podrinjskog kantonaGoražde, koji imaju uposlenih 5 i više radnika, a koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te poslodavci koji imaju sa Poreznom upravom Federacije BiH potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda.

Javni poziv se zatvara protekom petnaest (15) dana od dana objave ili u slučaju nedovoljnog odziva, utroškom Programom planiranih sredstava

Javni poziv 

Prijava

 
U Biznis centru 20.10.2016.godine održan je seminar na temu: Razvoja turističke ponude u Goraždu uz prisustvo gostiju iz Italije PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

tur pon 2

Seminar je protekao uz slijedeći dnevni red:

-          Pozdravne riječi o projektu „Goražde zona unaprijeđenog poslovanja“

-          Dinamika implementacije projekta „Goražde zona unaprijeđenog poslovanja“

-          Dinamika implementacije projekta „FAI – inkluzivni agrobiznis za održivi razvoj ruralnih područja u Bosni i Hercegovini i Albaniji

Više...
 
Do kraja godine planiran izvoz rekordnih 2 miliona garnitura autopresvlaka PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini nastavila je trend uspješnog poslovanja. U prva tri kvartala 2016. godine plasirana su rekordna 1,4 miliona garnitura autopresvlaka na svjetsko tržište automobila, a do kraja godine planirano je da po prvi put u historiji poslovanja proizvedemo dva miliona garnitura autopresvlaka.

Milionita garnitura ove godine proizvedena je na modelu BMW-a u proizvodnim pogonima u Zenici, a taj jubilej tradicionalno obilježavamo sa uposlenicima. Ovo je ujedno i prilika da se podsjetimo na protekli period poslovanja u BiH, gdje smo kontinuirano ulagali u razvoj novih ideja, širenje tržišta i vodili se vizijom liderstva kao ključnog faktora uspjeha, navodi za Oslobođenje Haris Rahman, član uprave Preventa BH.

Kada gledamo evropsku automobilsku industriju, gdje je Prevent danas?

- Ukupno poslovanje Prevent grupacije ove godine bilježi rast, a u segmentu autoindustrije ostvaren je rast tržišta i diversifikacija kupaca. Proširili smo saradnju sa kupcima kao što su BMW, Opel, Peugeot, Ford, VW, Knorr Bremse, te smo pokrenuli jedan sasvim novi projekat sa kupcem Britax. Radi se o proizvodnji presvlaka za autosjedišta za djecu. Jačanjem segmenta proizvodnje metala i materijala, Grupacija je otišla korak dalje kada je u pitanju vertikalna integracija u proizvodnji, pa smo u mogućnosti ponuditi “one stop approach”, od materijala do finalnog proizvoda, što je zasigurno jedna od komparativnih prednosti koja Prevent pozicionira među vodeće evropske proizvođače u oblasti komponenti za automobilsku industriju. Godišnje se u Preventu u BiH za automobilsko tržište proizvede preko 1,6 miliona garnitura autopresvlaka, četiri miliona kočionih diskova i milion plastičnih komponenti. Prevent je jedina kompanija u svijetu koja na jednom mjestu ima proizvodnju kože i tekstila sa godišnjom proizvodnjom od preko deset miliona metara. Tako se danas naše komponente nalaze u 15 posto vozila u Evropi.

Više...
 
Köpruner: Kada zaposlenik financira rasipnost vlade, nitko se ne čuje PDF Ispis E-mail

19.10.2016.

Pravilnik o porezu na dohodak u Federaciji kojim je predviđeno oporezivanje toplog obroka stupio je na snagu i donio velike polemike i negodovanja radnika a posebno poslodavaca, koji insistiraju na što hitnijem donošenju novih, odnosno izmjenama Zakona o doprinosima FBiH i Zakona o porezu na dohodak FBiH kako bi se anulirali negativni efekti provedbe ovog Pravilnika.

Snježana Köpruner većinska vlasnica i direktorica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik d.d. dala je za Akta.ba kratki osvrt o samoj sprovedbi ovog Pravilnika.

Više...
 
Kako parafiskalni nameti koče bh. privredu: Vlast poslodavcima naplaćuje i kisik PDF Ispis E-mail

18.10.2016.

Kako parafiskalni nameti koče bh. privredu: Vlast poslodavcima naplaćuje i kisik
Foto: Arhiv/Klix.ba
Parafiskalni nameti podrazumijevaju različite vrste naknada koje predstavljaju parafiskalni izvor budžetskih prihoda države i "pratećih" korisnika koje privreda i građani plaćaju za "korištenje dobara od općeg interesa" (voda, šuma, rudno blago, građevinsko zemljište i drugi resursi) ili pak usluga državne administracije.

Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 120 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19