Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
U Mostaru održana konferencija „Partnerstvo lokalnih aktera za razvoj i zapošljavanje“ PDF Ispis E-mail

15.7.2016.

tacso 12.7.16

U Mostaru je 12.i 13.jula 2016.godine održana konferencija „Partnerstvo lokalnih aktera za razvoj i zapošljavanje“ na kojoj su prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde, Službe za zapošljavanje BPK Goražde, direktorica firme „Prevent Goražde“ d.o.o. te direktorica Aldi-a Goražde.

Više...
 
Nakon udara na poslodavce: Nema novog zapošljavanja a ni povećanja BDP-a PDF Ispis E-mail

14.7.2016.

Udruženje poslodavaca FBiH uputilo je Vladi FBiH dopis sa zahtjevom za stavljanje van snage ili odlaganje primjene izmjenjenog Pravilnika Zakona o porezu na dohodak.

Podsjećamo da je Vlada FBiH je prije sedam dana u Službenim novinama objavila izmjene Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak čime je ozbiljno ugrožen položaj radnika u FBiH, kao i ukupni broj zaposlenih. Neke od izmjena koje su uzburkale javnost su da će od 15. jula biti uvedena dodatna poreska opterećenja na topli obrok, regres i putne troškove. To znači da će od sada topli obrok iznad 8,5 KM bit oporezovan kao i regres veći od 400 KM.

Udruženje poslodavaca smatra da je to novi udar na poslodavce koji će se pogubno odraziti na radnike ali u Vladi FBiH nisu takvog mišljenja.

Tim povodom su danas u Sarajevu organizirali konferenciju za medije zajedno sa Savezom samostalnih sindikata BiH, Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Vijećem stranih investitora te Privrednom komora FBiH i Agencijom za unapređenje stranih investicija FIPA-om, na kojoj su poručili da su otvoreni za socijalni dijalog, partnerski odnos te da nisu protiv ovakve odluke ali da se ona mora usaglasiti sa Zakonom o doprinosima i Zakonom o dohotku.

Iz Udruženja poslodavaca FBiH podsjećaju da su usvajanju ovakvih mjera trebale prethoditi konsultacije socijalnih partnera do kojih nije došlo iako Vlada tvrdi drugačije.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović je rekao da traže zaustavljanje odluke do usaglašavanja socijalnih partnera.

Više...
 
Najmenadžeri braća Karić, Munevera Fočo i Tomislav Debeljak PDF Ispis E-mail

8.7.2016.

Najmenadžeri braća Karić, Munevera Fočo i Tomislav Debeljak

Za najmenadžere jugoistočne i srednje Europe u 2016. godini na istoimenoj manifestaciji koja je sinoć održana u Sarajevu izabrani su Bogoljub i Dragomir Karić, Munevera Fočo i Tomislav Debeljak.

Bogoljub i Dragomir Karić su dobili priznanja kao počasni predsjednik i predsjednik Savjeta direktora kompanije “BK grupa Dana holdings”, Tomislav Debeljak kao vlasnik i predsjednik Uprave kompanije “Div grup Samobor” i “Brodosplit” iz Splita, i Munevera Fočo kao generalna direktorica goraždanske kompanije “Unis gineks”.

Ove kompanije su proglašene i najkompanijama jugoistočne i srednje Europe 2016. godine.

Dragomir Karić rekao je da je kompanija “BK grupa Dana holdings” jedna od najvećih građevinskih kompanija u jugoistočnoj Europi sa mega projektom u Bjelorusiji od 13 milijardi dolara.

Više...
 
Održan sastanak sa ministrom za privredu BPK Goražde i njegovim saradnicima PDF Ispis E-mail

08.07.2016.

min prvr 7.7.16

07.07.2016.godine u prostorijama Udruženja poslodavaca BPK Goražde održan je sastanak sa ministrom za privredu BPK Goražde gosp.Mehom Mašalom i njegovim saradnicima Ismetom Omeragićem i Emirom Hodovićem.

Teme sastanka su bile:

-         Rasterećenje privrede

-         Podsticajna sredstva za privredu i mogućnost osnivanja revolving fonda

-          Funkcionisanje Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde

-         Problematika sive ekonomije

-         Problematika vezana za Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji FBiH

Više...
 
Održana 40.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

30.06.2016.

IMG 2126

30.06.2016.godine održana je 40.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde.Na početku sjednice konstituisan je Upravni odbor u novom sazivu za mandatni period 2016-2020.godine.

Usvojen je i zapisnik sa 39.redovne sjednice, te  finansijski izvještaj sa pregledom prihoda i rashoda za 6 mjeseci 2016.godine. Konstatovano je da su prihodi od članarine za prvih 6 mjeseci solidni, te da se u narednom periodu trebaju intenzivirati aktivnosti na većoj naplati članarine, posebno firmi koje duguju članarinu za duži period.Primljena je k znanju i informacija o podnešenom zahtjevu za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta BPK Goražde za 2016.godinu.

Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 128 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22