Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
INFO DAN NA TEMU „RURALNI RAZVOJ KROZ INTEGRISANO UPRAVLJANJE ŠUMSKIM I VODNIM RESURSIMA“ PDF Ispis E-mail

01.06.2016.

 
 

Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi uz podršku GIZ-a u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima“ (LEIWW) objavljuje konkurs za dodjelu grantova, osmišljen da podrži male projekte u prekograničnim regionima Drina-Tara, Drina-Sava, Prespa i Šara koji se odnose na stvaranje dobiti kroz promociju održivog korištenja prirodnih resursa, unaprijeđenje proizvodnih procesa, tehnologije i kvaliteta proizvoda i usluga kroz integrisano upravljanje vodnim i šumskim resursima. Posebna pažnja biće posvećena ekonomskim aktivnostima žena i mladih u prekograničnim oblastima.

Više...
 
Održana 2.sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde PDF Ispis E-mail

26.05.2016.

uo b.c 26.5.16

Na sjednici je pored usvajanja Zapisnika sa prve sjednice Upravnog odbora usvojena informacija o uspostavljenoj arhivi Biznis centra, uspostavljanju blagajne, informacija o čišćenju prostorija, te je Upravni odbor primio informaciju o punudi o uvođenju alarma za zaštitu zgrade, te ostaje do slijedeće sjednice da se dogovori dali će općina Goražde snositi troškove od 100 KM mjesećno održavanja ili korisnici prostorija.

U nastavku sjednice Upravni odbor je donio odluku o načinu praćenja rada centra na način da se evidentiraju događaji u centru i na kraju mjeseca objedinjeno dostavi općini Goražde, kako bi se imao uvid o opravdanosti centra.

Na kraju sjednice usvojen je plan rada centra za juni.

PLAN RADA ZA JUNI:

 
Održana radionica "Osnove programskog budžetiranja" u Biznis centru Goražde PDF Ispis E-mail

26.05.2016.

IMG 2054

U Biznis centru Goražde 26.05.2016.godine održana je radionica osnove programskog budžetiranja koju je organizovala konsultantska firma Cedes.

 

Više...
 
Održan seminar „Društveni/socijalni dijalog“ u Sarajevu PDF Ispis E-mail

25.5.2016.

firme 001

U Sarajevu je 24 i 25.5.2016.godine održan seminar „Društveni/socijalni dijalog“  u organizaciji CCI-a, a predavači su bili predstavnici Udruženja poslodavaca Holandije i Sindikata Holandije.

Na dvodnevnom seminaru učesnici su se upoznali sa kolektivnim pregovaranjem, te učestvovali u plenarnoj diskusiji, postavljajući pitanja predavačima o praksi kolektivnog pregovaranja u Holandiji.

Više...
 
U Goraždu prezentovan projekat Međunarodne organizacije rada „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“ PDF Ispis E-mail

24.5.2016.

IMG 2039

U Goraždu je 24.5.2016.godine prezentovan projekat Međunarodne organizacije rada „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“ vrijedan 4,4 miliona eura.

Od ove vrjednosti predviđeno je da se 3 miliona eura distribuira putem grantova na lokalnom nivo.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>

Stranica 131 od 195

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19