Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana Javna rasprava o izmjeni Zakonu o imovini BPK Goražde PDF Ispis E-mail

12.05.2016.

j.rasprava zakon o imovini

U sali Ministarstva za privredu BPK Goražde održana je javna rasprava povom Izmjene Zakona o imovini BPK Goražde.Na raspravi su se čuli glavni razlozi izmjene Zakona a to je novi Zakon o stvarnim pravama FBiH.

Više...
 
U Biznis centru Goražde svećano predstavljen BFC Certifikat PDF Ispis E-mail
SVEČANO PREDSTAVLJEN BFC SEE CERTIFIKAT KOJI JE DODIJELJEN OPĆINI GORAŽDE PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 12 Maj 2016

Povodom uspješnog okončanja procesa certifikacije za povoljno poslovno okruženje (Business Friendly Certification), te dobijanja certifikata koji je našoj Općini zvanično uručen na nedavno održanom IV Regionalnom kongresu o povoljnom poslovnom okruženju u jugoistočnoj Europi u Podgorici, danas je u zgradi Biznis centra održana prezentacija BFC SEE certifikata za ministre u Vladi BPK i predstavnike Skupštine BPK Goražde, vijećnike Općinskog vijeća Općine Goražde, privrednike, predsjednike savjeta mjesnih zajednica, članove Privrednog savjeta, ostale goste i medije.

Više...
 
U Biznis centru u Goraždu održana prezentacija web platforme: Poslovno okruženje.ba PDF Ispis E-mail

11.05.2016.

Copy of poslovno okruženje

U Goraždu je 11.05.2016.godine održana prezentacija web platforme: Poslovno okruženje.ba, koju je predstavila  Alisa Gekić iz Udruženja LINK Mostar.

Naime, radi se o platformi koja ima za cilj da predstavi sve parafikalne namete u Bosni i Hercegovini i dati do znanja Vladama o prevelikoj opterećenosti privrede.

G-đa Alisa je kazala da su ugrađeni i prijedlozi Udruženja poslodavaca BPK Goražde. Naime, radi se o 6 Zakona koje je Udruženje poslodavaca dostavilo i za koje smatra da najviše opterećuje privredu na području BPK Goražde, uz konstataciju da treba dostaviti još prijedloga, kao i ako su se neki zakoni promjenili da se dostavi Udruženju LINK Mostar.

Više...
 
U Goraždu održana prezentacija Kreditno-garantnog fonda za obrtnike PDF Ispis E-mail

11.05.2016.

Copy of kreditno garntni fond

U Goraždu je 11.05.2016.godine održana prezentacija Kreditno-garantnog fonda koji je u organizaciji Obrtničke komore BPK Goražde i Oxfama predstavilo Udruženje LINK iz Mostara, zbog iskustva koje rade na ovim poslovima.

Naglašeno je da je Udruženje LINK Mostar do sada realizovalo preko 50 projekata ove vrste vrijednosti 6 miliona KM.

Suština Kreditno-garantnog fonda je da se udruže sredstva Obrtničke komore, Ministarstva privrede BPK Goražde multiplicirano sa sredstvima banke uz mogućnost što manje kamatne stope i prilagođene potrebama obrtnika, a poslije da se ovo možda sve proširi sve i na poslodavce.

Ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde prezentaciji je prisustvovao Adnan Bukva.

 
Uručeni prigodni pokloni bivšoj predsjednici i bivšem članu Upravnog odbora PDF Ispis E-mail

10.05.2016.

slike mobiteli 015

Danas su u prostorijama Udruženja poslodavaca BPK Goražde uručeni prigodni pokloni bivšoj predsjednici Udruženja poslodavaca g-đi Muneveri Ušanović i bivšem članu Upravnog odbora gosp. Mirsadu Klapuhu koji su tokom svog angažovanja dali veliki doprinos u radu Udruženja poslodavaca.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>

Stranica 133 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25