Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti Klubu za traženje posla PDF Ispis E-mail

25.2.2016.

12509219 935927136499327 2399447341395886141 n

Polaznici februarske grupe u Klubu za traženje posla, u toku poslednjeg dana radionice imali su priliku da dožive i “realan susret“ sa poslodavcem, te sa istim obaviti simulaciju intervjua za posao.

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde prisustvovalo seminaru: „ Društveni ( socijalni) dijalog): čemu služi i kako se vodi“ PDF Ispis E-mail

25.2.2016.

društv dij 4

U organizaciji Centra civilnih inicijativa u Sarajevu je 23. i 24.2.2016.godine  organizovan seminar na temu: „Društveni ( socijalni) dijalog : čemu služi i kako se vodi“ na kome je ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovao Adnan Bukva.

Prezentaciju „Šta je društveni dijalog i kako se koristi“ predstavili su predsjednici Holandske organizacije poslodavaca i Udruženja sindikata Holandije : Jan-Willem van der Braak i Meindert van der Berg.

Na seminaru su rađene i plenarne diskusije kao i vježbe i odgovori na pitanja kako društveni dijalog učiniti djelotvornijim.

Više...
 
FZZZ objavio javne pozive: Prilika za poslodavce i nezaposlene PDF Ispis E-mail

18.2.2016.

Federalni zavod za zapošljavanje raspisao je tri javna poziva koji će pomoći nezaposlenim da lakše dođu do posla, mladim da usavrše svoje znanje i steknu radno iskustvo, a poslodavcima da na kraju programa dobiju najbolje radnike.

Prvi javni poziv odnosi se na učešće u realizaciji Programa pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 – Obukom do zaposlenja, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Finansijska sredstva za realizaciju Programa u iznosu od 1.000.000,00 KM osigurao je Federalni zavod za zapošljavanje, koji i će implementirati program.

Cilj Programa je da se omogući priprema za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje, u konkretnom poslovnom okruženju, za 600 osoba, od kojih će se zaposliti najmanje 420 osoba.

Ovaj program je fokusiran na nezaposlene osobe koje nemaju potrebna znanja i vještine, posebno kada su u pitanju nove metode i tehnologije rada u sektoru privrede (metaloprerada, drvoprerada, tekstil, turizam i ugostiteljstvo, prerađivačka industrija u najširem smislu), ali i u medicinskom sektoru, građevinarstvu, prehrambenom sektoru i slično.

Više...
 
Obilježeno 10 godina od osnivanja Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

17.2.2016.

IMG 1880

U Sali ministarstva za privredu BPK Goražde danas je uz prisustvo predstavnika Vlasti, poslodavaca, sindikata, te gostiju upriličeno obilježavanje 10 godina od osnivanja Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde.

Podršku u osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća, kao tripartitnog tijela kojeg čine predstavnici vlasti, poslodavaca i sindikata, pružila je Misija OSCE-a u BiH s ciljem omogućavanja konstruktivnog dijaloga između socijalnih partnera na rješavanju ekonomsko-socijalnih pitanja od značaja za građane.

Ovim povodom predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća Ibro Mašala osvrnuo se na dosadašnji rad ovog partnerskog tijela koje je u proteklom periodu dalo značajan broj prijedloga i sugestija za poboljšanje stanja u oblasti ekonomske i socijalne politike u ovom kantonu.

Više...
 
U Federaciji BiH donesen novi Zakon o porezu na dobit PDF Ispis E-mail

11.02.216.

Delegati Doma naroda Parlamenta FBiH usvojili su danas sa 33 glasa za, dva suzdržana i devet protiv novi Zakon o porezu na dobit, koji predstavlja jedan od reformskih zakona fiskalnog sistema Federacije BiH.

"Zakon će se primjenjivati na poslovnu 2016. godinu, s obzirom na to da ga je usvojio i Predstavnički dom Parlamenta FBiH",  kazala je federalna ministrica finansija Jelka Milićević, dodajući da se porez na dobit plaća po stopi od deset posto na poreznu osnovicu utvrđenu u poreznoj bilanci.

Delegatima je obrazložila da se novim Zakonom nastoje osigurati javni prihodi za federalni budžet, kao i kantonalne budžete.

Regulira određivanje metodologije obračuna poreza, definiranje obveznika ovog poreznog oblika, kao i druga pitanja od značaja za utvrđivanje poreza na dobit koji se prema ovom Zakonu plaća u Federaciji BiH.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>

Stranica 137 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24