Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Potpisan Opći kolektivni ugovor u FBiH: Konačno utvrđen iznos minimalne plaće PDF Ispis E-mail

10.02.2016.

vlada-federacije-ekonomsko-socijalno-vijece-potpisivanje ugovora-10022016-KS (3)

U Sarajevu je danas na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH potpisan Opći kolektivni ugovor.

Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Safudin Čengić na početku sjednice je kazao da je nakon četiri mjeseca došlo vrijeme za potpisivanje. On je istakao da je Opći kolektivni ugovor znatno bolji od postojećeg, te da je bilo brojnih nesuglasica, ali da su socijalni partneri uvijek dolazili do rješenja.

Da je bilo zastoja potvrdio je i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, te je i on izrazio zadovoljstvo do sada postignutim, javlja Fena.

– Ovo je najbitniji akt koji se tiče radnika u Federaciji – rekao je Bajramović.

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde prisustvovalo Skupštini Saveza Udruženja poslodavaca ZE-DO Kantona PDF Ispis E-mail

05.02.2016.

skupština ze do 4

Dana 04.02.2016. sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde na poziv Saveza Udruženja poslodavaca ZE-DO Kantona prisustvovao je 2.Skupštini ovog saveza.

Na Skupštini je prisustvovao i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH gosp. Amir Zukić koji je u svom izlaganju rekao kako mu je drago da su se poslodavci organizirali, te je obećao da će Vlada FBiH i mistarstvo koje on vodi raditi na izmjeni zakonskih propisa koji će stvarati bolji poslovni ambijent za privredne subjekte na području cijele Federacije BiH.

Više...
 
Goraždanska Janjina pokrenula prvu proizvodnju plastičnih dijelova PDF Ispis E-mail

20.01.2016.

Nakon 18 godina uspješnog poslovanja na tržištu sekundarnih sirovina, goraždanska kompanija Janjina pokrenula je i prvu proizvodnju.

Radi se o proizvodnji plastičnih dijelova, odnosno brizganju ili livenju plastike čime zaokružuju jedan proces proizvodnje i vraćanje plastike u ponovnu upotrebu.

"Brizganje plastike, tj. livenje plastike je najčešće korišteni metod u današnjoj preradi plastike. Dijelovi proizvedeni brizganjem plastike pod pritiskom mogu biti različitog nivoa kompleksnosti i kvaliteta površine. Bez obzira o kojoj se vrsti proizvoda radi, te od koje vrste plastike, svi proizvodi prolaze kontrolu, te su izuzetno kvalitetni",navode iz ove kompanije.

Više...
 
Održana 38. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

20.01.2016.

uo 19.01.16

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je jučer  38. redovnu sjednicu na kojoj se našlo 13 tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajaja Zapisnika sa 37.redovne sjednice Upravni odbor je razmatrao Finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca za 2015.godinu, te razmatrao izvještaj o aktivnostima između dvije sjednice, od kojiih se izdvaja prisustvovanje na sajmu privrede u Sarajevu od 17.12.do 20.12.2015.godine, te obilazak firmi članica sa godišnjim intervjuom o protekloj godini i planovima za 2016.godinu.

Izabrana su dva nova člana u Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde ispred Udruženja poslodavaca i to: Nasiha Džaka i Šejla Bojadžija, dok je u Upravni odbor „Biznis centra“ Goražde izabran Zijo Tanjo a za njegovog zamjenika izabran Adnan Bukva.

Više...
 
Predstavljena Strategija budućeg četverogodišnjeg razvoja BPK-a Goražde PDF Ispis E-mail

13.01.2016.

IMG_1523

U organizaciji Kantonalnog odbora za razvoj danas je održan sastanak Partnerske grupe koja je učestvovala u izradi Strategije razvoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2016-2020. godina.

Budući da je održan u proširenom sastavu, sastanku su prisustvovali i predstavnici Skupštine i Vlade BPK-a Goražde, predstavnici općina, lokalnih institucija, te nevladinih organizacija s ciljem da daju svoje prijedloge i sugestije za poboljšanje ove Strategije.

Osim Kantonalnog odbora za razvoj koji je imenovala Vlada BPK-a Goražde, u sastav Partnerske grupe koja je na ovoj Strategiji radi od polovine 2014. godine, uključeni su i UNDP, ILDP, Konsultantska kuća INNOVA te Federalni zavod za programiranje i razvoj.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>

Stranica 138 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14